In jurnal de mamica lifeology by carmen personal

Cum sa iti recapeti fermitatea sanilor dupa alaptare?

Orice mamica stie despre ce vorbesc : dupa sarcina si alaptare, din pacate sanii nostrii  nu mai arata la fel..oricat ne-am dori noi. 
Dar, fara doar si poate nu este asta o tragedie.



Eu am fost o norocoasa deoarece corpul nu a suferit modificari mari dupa ce s-a nascut Antonia, va reamintesc ca am revenit la kilogramele pe care le aveam inainte de sarcina in...maxim 2 saptamani. 
Cea mai mare teama a mea a fost legata de aparitia vergeturilor. Slava Domnului, nu am nici una.In schimb, am observat in spatele genunchiului drept o mica varice (presupun ca este, nu arata ca cele vazute la bunica..insa e o pata vinetie  si nu,nu m-am lovit) iar sanii nu mai sunt la fel de fermi ca inainte.

Consider ca felul in care arata bustul dupa ALAPTARE depinde si de forma lui inainte. Al meu era micutz si inainte , m-am bucurat de "volum" 1 an si 3 luni (aceasta e perioada in am alaptat-o pe micuta mea. Pregatesc o postare exclusiv despre acest subiect, am ales sa scriu acum...cand procesul in sine s-a incheiat,pentru ca acum pot spune mai multe,cred eu.) acum a revenit la marimea de deinainte. Din pacate :))
Am citit destul de multe articole pe acest subiect , am urmat cateva din sfaturi iar unele sincer mi s-au parut tare aiurea. In principiu, IN TIMPUL ALAPTARII e recomandat sa :
  • porti sutien (pentru ai sustine, de cele mai multe ori marimea lor creste asa ca e recomandat sa fie sustinuti-non stop)
  • ai grija la pozitia in care alaptezi
  • exercitii fizice (daca ai timp, chef si nu preferi sa dormi atunci cand te lasa bebelusul:>) Eu doar acum am inceput timid sa mai fac cate ceva cand timpul imi permite. Si nu imi permite in fiecare zi:))
  • hidratare si dusuri alternative (specialistii recomanda alternarea jeturilor de apa calda cu rece in timpul dusurilor zilnice, timp de cateva secunde pe fiecare san.)
  •  folosesti pompa de muls numai la nevoie : eh ,in ceea ce ma priveste eu nu am avut cum sa fac lucrul asta deoarece cantitatea de lapte pe care o aveam era mereu la limita si trebuia sa stimulez lactatia cu ajutorul pompei.

Exista si produse de ingrijire care promit ca dupa folosirea lor aspectul bustului va reveni la forma initiala...insa pe mine nu ma conving 100% . Totusi, exista un produs care ma cam tenteaza: 
Crema de masaj cu Unt de Cacao pentru fermitatea bustului de la Palmer's
L-am vazut zilele trecute in DM si chiar am vrut sa il cumpar. Totusi , am vrut sa caut cateva review-uri ca sa stiu cate ceva despre el...nu a gasit nimic:( O sa il incerc si scriu eu cate ceva despre el:)

Oricum nu ma astept sa faca minuni, cred cu tarie ca exercitile fizice, dusurile reci (in aceasta zona, pret de cateva secunde) si abia apoi masajul ajuta. Oricum ar fi ,repet, cazul meu este unul fericit asa ca nu imi fac probleme mari pe tema asta. Totusi, griji legate de felul in care arata sanii dupa alaptare are fiecare viitoare mama.  "Alaptezi?", "Ti s-au lasat sanii?", "Nu ti-e teama ca sanii tai vor arata ca niste bretele dupa ce alaptezi?Asa se zice" Am primit de multe ori intrebari de genul.Sunt probabil, framantarile multor femei, insa putine recunosc. Partea trista este ca multe dintre mame, renunta la alaptat din motive stupide ce tin de o estetica pe care personal nu o inteleg.

Asa cum spunea si o prietena, Nu e cinstit sa ii refuzi copilului tau, dreptul la un start victorios in viata, doar pentru ca nu vei mai putea sa iti expui sanii fara sa strecori si un sutien pe sub tricou! Eu faceam asta de fiecare data si inainte sa fiu mama,cu siguranta nu am nici o problema sa o fac acum.
In incheiere, citez "Sanii lasati din cauza alaptatului nu sunt urati! Rautatea, indiferenta si egoismul, lasa urme mult mai urate pe chipul oamenilor" 
Total adevarat,nu-i asa?


Mamicile de pe receptie pot sa impartaseasca cu noi trucuri sau sfaturi utile pe acest subiect . Sau pareri despre subiect...le primesc cu placere :)

Pe curand!


 


Related Articles

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Recent Post