In asociatia BABY CARE Sibiu maraton Sibiu proiect umanitar Sibiu

Dam startul in viata! -proiect BABY CARE Sibiu

Naşterea unui copil înseamnă, pentru majoritatea părinţilor, o bucurie. Pentru părinţii prematurilor bucuria acestui început este umbrită de îngrijorări, teamă şi speranţă. Căldura, liniştea şi pacea trupului matern, atât de necesară desăvârşirii acestor micuţe trupuri dispare. Incubatorul este acel loc miraculos care contribuie în mod esenţial la supravieţuirea acestor copii, mimând căldura corpului mamei. Este „casa” în care aceştia petrec uneori săptămâni sau luni de zile luptând cu toată puterea trupurilor lor firave pentru a depăşi toate momentele dificile ale unei vieţi începute prea devreme. Un incubator nou, modern este ceea ce dorim să oferim anul acesta prematurilor internaţi în Secţia de Prematuri a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Stiu ca nu sunteti obisnuite sa aleg astfel de subiecte aici pe blog, insa odata cu nasterea Antoniei cred ca va imaginati ca ceva in mine s-a schimbat si privesc cu totul altfel fiecare proiect de genul. 
Eu am avut mare noroc pentru ca mamarutza noastra s-a nascut la termen, fara nici un fel de probleme. Insa exista atat de multi copii care se nasc prematur, iar viata lor chiar depinde de ceea ce reusim noi sa strangem acum.
Mai exact,
 În fiecare an aproximativ 400-450 de nou-născuţi prematuri din judeţele Sibiu, Alba şi Vâlcea sunt îngrijiţi în terapia intensivă neonatală şi în secţia de prematuri a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, aceastea fiind primele lor „case”. „Case” bune, parte a uneia din cele 11 maternităţi regionale din România, cu rezultate comparabile cu ale clinicilor de acelaşi nivel din Europa de Vest şi Statele Unite. Aproape toţi aceşti prematuri „locuiesc”, uneori vreme îndelungată, chiar şi luni de zile, în incubatoarele acestor secţii. Unele mai noi, moderne, precum cele din compartimentul de terapie intensivă neonatală, altele mult mai vechi şi mult mai puţin performante, precum cele din secţia de prematuri.


V-am aratat ca este nevoie de noi. Haideti sa sustinem proiectul!
Acesta vine in primul rand din partea unor oameni de suflet, cu suflet care vor sa ajute, din suflet. Asa ca ...sta in putearea noastra sa ii ajutam! 

Normal ca acest mesaj este destinat in principal cititorilor din Sibiu, insa nu numai. Exista 2 posibilitati de ajutor:
  • inscrierea ca si alergator in semimaraton -AICI
  • inscrierea ca si sustinator -AICI
Inscrirea ca si sustinator al unui alergator mi se pare o idee minunata, iar acest lucru se poate face extrem de simplu:

  1. Completezi formularul de sustinător
  2. Alegi din listă alergătorul și proiectul pentru care acesta aleargă
  3. Alegi una din sumele variabile (2RON, 6RON, 10RON sau 25RON) SAU introduci o suma fixă pe care dorești să o direcționezi înspre proiectul ales.
  4. Dupa competiție noi te vor informa în legatură cu numărul de kilometri alergați de alergătorul susținut de tine și iți vor comunica suma totală pe care ulterior o vei achita online, cash sau prin transfer bancar în contul Fundației Comunitare Sibiu (FCS).
Atunci cand am ales sa nasc in spitalul Judetean Sibiu credeti-ma ca am intampinat o serie de critici si de intrebari despre cat de sigura sunt de decizia luata. Nu regret nici o clipa faptul ca micuta mea s-a nascut acolo, sincer mam simtit in siguranta...iar acest lucru a fost primordial. Personalul e minunat, si nu exagerez deloc cand va spun ca uneori reusesc sa faca minuni...cu putin.
Dragele mele, chiar daca nu sunteti mamici inca...sunt sigura ca sunteti si voi constiente de importanta sustinerii unor astfel de proiecte. 
Repet, sta in puterea noastra sa schimbam destine. 
DA! Sa schimbam destine...

Pentru aceia dintre voi care sunteti interesati de acest proiect puteti afla mai multe detalii pe pagina de Facebook a asociatiei BABY CARE Sibiu-AICI sau pe pagina oficiala a proiectului-AICI.

Pe curand!

Related Articles

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Recent Post