In discutii turistice style travel

SIBIUL, dragostea mea...

Sibiu...sau locul in care m-am nascut...Sibiu..sau locul in care ma simt acasa...Sibiu sau locul in care este acasa...si nu in ultimul rand ...Sibiu, locul cel mai aproape de sufletul meu.


Probabil penru fiecare dintre voi, locul in care e "acasa" ..e unul special. Poate exact asa...si eu consider Sibiu, orasul in care m-am nascut, traiesc ...iubesc..ca fiind special...si perfect!
Oriunde am fost...cu oricine am vorbit, am recomandat  orasul meu ca fiind perfect pentru o "oaza de liniste" ...daca nu o vacanta intreaga, macar un "city break"..merita!
Cautand date despre intemeierea orasului...am gasit o legenda:
Cea mai cunoscuta legenda din zona Sibiului este insasi cea legata de infiintarea orasului. Se spune ca, demult, cizmarul sas Hermann, i-a cerut voie unui boier sa ii dea destul pamint cit sa construiasca un tirg. Arogant, boierul i-a spus ca ii va da atita cit poate cuprinde una din pieile pe care cizmarul le purta cu dinsul, pentru croirea incaltamintei. Hermann a luat o piele si a taiat-o in fire subtiri cu care a reusit sa inconjoare o suprafata mare de pamint. Astfel, boierul a fost nevoit sa ii dea ceea ce i-a promis, acesta fiind locul pe care sasul a fondat orasul ce ii poarta numele, Hermannstadt, Orasul lui Hermann.
Orasul este plin de legende...care te urmaresc pas cu pas..are o istorie frumoasa, o arhitectura minunata, un centru de cultura reprezentat de Teatrul Radu Stanca (despre care promit ca o sa detaliez intr-un post viitor), extraordinar de multe activitati pentru fiecare, festivaluri, concerte...si nu in ultimul rand, oameni calzi, primitori..si cu zambetul pe buze putin mai des decat in alte locuri din tara, cel putin.
Ca sa nu credeti ca ..infloresc si nu spun adevarul...va arat cateva dovezi ale spuselor de mai sus.Sa vedem cine indrazneste sa ma contrazica! :)


P-ta Mare - Primaria, Biserica Romano-Catolica, Biserica Evanghelica

P-ta Mare 



Sibiul, iarna

Pasajul scarilor- Restaurant "Butoiul de aur"

 Muzeul Satului- ramas in sufletul meu, drept locul in care m-am cunonat religios

Gradina Zoologica


Parcul Cetatii 


Piata Mare- Targul de Craciun

Pta Mica  -Podul Minciunilor


O alta legenda vorbeste despre faptul ca Piata Mica din Sibiu, fiind piata negustorilor, era implicit si piata tocmelilor. Dupa negocieri, plecind cu marfa spre casa, unii cumparatori constatau ca au fost pacaliti. Se intorceau, ii luau de piept pe negustorii mincinosi si, in hohotele de ris ale precupetilor, ii aruncau de pe pod. Astfel, sperietura era cea care ii facea pe negustori ca data viitoare cind poposeau in Hermannstadt sa nu mai insele sibienii 
Cea mai gustata legenda ce se leaga de denumirea podului este cea a cuplurilor care obisnuiau sa se plimbe pe pod. Se spune ca tinerii indragostiti, trecind noaptea pe pod si jurindu-si iubire vesnica, ajungeau sa discute si despre curatenia trupeasca a fetei. Si toate afirmau ca sint curate ca lacrima. Numai ca, dovedindu-se mincinoase, dupa noaptea nuntii erau tirite si aruncate de pe podul juramintelor false. Nu se stie daca pateau mare lucru, caci haul de sub pod e doar de doi-trei metri
Poate legenda cu cel mai mare dram de adevar este cea care aminteste de cadetii de la Academia Militara, care furau inimile tinerelor domnisoare. La locul lor de intilnire preferat, sibiencelor li se promiteau multe, ca apoi, pe acelasi pod, sa fie lasate sa astepte in zadar barbatii care uitau de ele si de juramintele de amor

Poate ca nu avem cele mai bune televiziuni, poate nu avem cele mai bune radioruri, poate nu avem cei mai stilati locuitori, cele mai stylish magazine....si, ca sa fiu sincera avem un Mall....pff, mai bine nici nu dau detalii despre el:)) DAAAR...Sibiul ramane in sufletul meu, for ever and ever.
Pentru aceia dintre voi care il indragesc , chiar si muuult mai putin decat mine , multe fotografii frumoase, informatii, imagini webcam, agenda evenimentelor gasiti AICI- SIBIU360.ro

Si ca sa revin putin cu piciorele pe pamant, dupa o asemenea introducere...va spun ca in viitorul foarte apropiat, ca sa ma mulez pe "profilul blogului" , care btw- se diversifica pe zi ce trece din ce in ce mai mult, voi incepe o prezentare a designerilor din Sibiu..
DA! Avem si noi cativa, nu foarte multi, dar extraodinari de talentati...cu care eu , si nu numai eu , ma mandresc...!
First of all...next time - ANTONIA GIURGIU
Pentru a va satisface maaacar un picutz curiozitatea, va ofer un mic photo preview...cu una din creatiile ei.



Nu-i asa ca e frumoaaaasa? DA..modelul si creatia!

Va pupacesc!!


P.S- nu uitati de concursuri! Mai aveti putin timp sa va inscrieti..Un concurs DUUUULCE DULCE ...AICI..si unul care pune mare pret pe VALORILE noastreAICI..

Related Articles

6 comentarii:

  1. Darling te anunt cand vin prin Sibiu sa mergem la un profiterol>:D<Poate de Craciun,nu promit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Heeeey, te astept cu drag! Craciunul e minunat la Sibiu, pe cuvant de onoare! Oricand esti binevenita!Mergem la ...ce vrei tu:) te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Daaa, e super ornat si luminat de Craciun, m-am nimerit intr-un an pe acolo ;)).
    Aveam o banuiala, presimteam ca o sa scri despre Sibiu :P.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. asha asa..multumesc pentru aprobare Federova!:)eheee, ma cunosti deja, se putea sa nu scriu nimic despre sibiu?:)te pup

    RăspundețiȘtergere

Recent Post