In #poartaturcuaz #staifaragrija

Alege Viata!

Dagele mele, 
Desi in ultimul timp  nu am fost atat de activa ca de obicei (mda, inca mai traiesc! Nu am disparut, sunt tot aici ....doar ca imi organizez timpul mai greu-u know!) am acceptat cu placerea sa fac parte din campania Alege Viata! 
Sper ca fotografiile  de ieri postate  in social media insotite de hashtag-urile #poartaturcoaz #staifaragrija v-au starnit curiozitatea.  Luna octombrie este luna prevenirii cancerului de col uterin.
Din pacate aceasta nemiloasa boala este un subiect aparte pentru mine care ma intriga si ma intristeaza nespus. Probabil ca fiecare dintre noi simte asta cand vine vorba despre asta , insa dat fiind faptul ca mama mea a incetat din viata acum muuult timp din cauza aceasta, sunt destul de atenta cand vine vorba despre analize/prevenire/depistare. 




Stiati ca in Romania, sunt diagnosticate zilnic noua femei, iar la fiecare patru ore, o femeie moare din cauza cancerului de col uterin? Este o statistica mai mult decat ingrijoratoare! Din pacate, simptomele cancerului de col uterin nu sunt intotdeauna evidente si, de cele mai multe ori, acesta ajunge sa fie diagnosticat intr-un stadiu mult prea avansat. De aceea, este foarte importanta testarea periodica, in vederea depistarii la timp a celulelor precanceroase.
Prin intermediul proiectului Alege viata femeile cu varsta cuprinsa intre 20 si 45 de ani din Romania au fost informate la un nivel ridicat cu privire la usurinta preventiei in ceea ce priveste virusul HPV si cancerul de col uterin. Anul trecut au participat 400 de femei la conferinta iar, la final de campanie au fost oferite 1000 de vouchere prin care se beneficia de consultatie gratuita si o reducere considerabila la screening. 
Daca vreti sa aflati mai multe informatii despre acest subiect, va invit sa luati parte in mod gratuit la Conferinta Nationale de Prevenire a Cancerului de Col Uterincare va avea loc pe 22 octombrieParticipantele sunt asteptate incepand cu ora 18:00, la Camera de Comert si Industrie din Bucuresti si la Hotelul Ramada, in Iasi si Sibiu.


Anul acesta vor fi speakeri prezenti in fiecare locatie si ne dorim sa existe interactiune intre cele trei orase in care aducem conferinta anul acesta.”, spune Alina Stanciu, manager JustAD si coordonatorul echipei de organizare a proiectului.
Accesul la Conferinta Nationala de Prevenire a Cancerului de Col Uterin este gratuit si este oferit in baza completarii formularului de inscriere de pe www.alegeviata.com/inscrieri.

Chiar imi doresc din suflet ca fiecare dintre noi sa ne dam seama cat de importanta este sanatatea noastra pentru noi si pentru cei dragi noua si sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a fi aici, langa ei cat mai mult timp.
 Dragelor, sper sa ne vedem intr-un numar cat mai mare pe 22 octombrie

Aveti grija de sanatatea voastra !

Related Articles

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Recent Post