Pe langa faptul ca imi placea tare mult ideea de a fi aproape de puiul tau cat mai mult timp , imi placea tare mult si modul in care o faceau :cu ajutorul unui sling (tarziu am aflat denumirea) sau esarfa asa cum spuneam eu atunci.
Timpul a trecut,eu am uitat , miracolul nostru s-a produs, insa la cursul de Lamaze, Stefania mi-a adus aminte de ceva cu ceva timp in urma imi aducea zambetul pe buze: slingul. Imi amintesc ca ne povestea cum ea regreta ca la vremea cand baietelul ei era micutz nu stia nimic despre acest mod de a purta copii, povestiind cum saracul copilas plangea deseori in patut. Ne recomanda cu caldura ca macar sa incercam un sling sau celelate moduri de ne purta ingerasii , spunandu-ne ca e un mod de a-i tine aproape de noi.
Dupa ce am nascut, asa cum majoritatea proapetelor mamici fac, petreceam din ce in ce mai mult timp cu micutza mea ...in brate. Pentru ca imi era drag de ea, pentru ca asa se linistea in perioada colicilor, pentru ca asa adormea de cele mai multe ori...de fapt, pentru ca imi placea. Recunosc! Imi aduc aminte ca ma intristam de fiecare data cand cineva, binevoitor, imi dadea sfaturi de genul "Carmen, nu o mai tine atat in brate! O inveti asa" "Eh, o invatz asa...si ce daca? E puiul meu, si il vreau aproape de mine' Desi nu o spuneam , exact asta gandeam de fiecare data.
Acum, la luni jumatate mamarutza mea ar vrea sa stea tot timpul in brate. Non stop daca se poate. De cele mai multe ori plange atunci cand o pun in patut, sau cand incerc sa o las in centru de activitati pentru a se juca. In cel mai bun caz sta cateva minute, apoi cere sa vina mama si sa o ia in brate. Eh, acum mai e cum mai e,pentru ca are doar 6.5 kg, insa in viitor...nu stiu ce o sa fac:)
Pentru ca deja cumparasem un marsupiu cu cateva saptamani in urma (pe care l-am si returnat deja) insa Antonia nu se obisnuia, si nici nu dadea semne ca ii place pozitia in care statea iar taticul nostru are ceva dureri de spate iar marsupiul nu il ajuta deloc, ne-am gandit ca am putea incerca si cu un sling. Zis si facut!Poarta-ma a venit cu o solutie perfecta pentru inceput ,spun eu : slingul fix.
De ce am ales asta? Pentru ca mie personal mi se pare cel mai usor de folosit in comparatie cu celelalte produse de babywearing, este cel mai comod.
Mi-a fost tare teama sa o pun in prima data sling, asa mica si agitata cum era. Am studiat de cateva ori instructiunile, pas cu pas, am citit si recitit forumul si, in cele din urma, m-am hotarat sa-mi incerc norocul cand era bine dispusa.
Am pus slingul pe mine, pe ea in sling, am incercat sa o strang cat de bine am putut si apoi... nu-mi venea sa cred ca bine statea cuibarita, mai departe fara griji si cum aveam, nesperat, mainile libere!!
Pentru prima data in ultimele luni, puteam merge si da din maini in acelasi timp! Eram in culmea fericirii.
A doua zi am perseverat: am pus-o in slin, si-am iesit pe afara in curte cate o jumatate de ora la plimbare. Ma simteam atat de libera si de fericita, cu puiul la piept si mainile libere, ca simteam ca as fi putut face orice.
Ieri am iesit la plimbare, la cumparaturi, cu puiul "in brate'
Cam asa arata minunatia...
Slingul fix,
cunoscut în engleză sub numele de pouch, este cel mai simplu tip de
eşarfă, cel mai uşor de folosit, cu cele mai reduse dimensiuni. Nu
necesită nici un fel de reglaje şi se poate împături până la dimensiunea
unui scutec.
Este,
de fapt, o bucată tubulară de material, cu o anumită curbură pentru
spatele copilului. Lăţimea sa variază între 60 şi 70 cm iar lungimea, în
funcţie de mărime, între 110 şi 140 cm.
Slingul
fix poate fi folosit de la naştere până când copilul nu mai doreşte să
fie purtat. Cu toate acestea, e ideal pentru copiii mai măricei care
preferă să fie purtaţi pe şold sau în faţă.
Să vedem, deci, care sunt riscurile în
timpul utilizării unui sling şi care sunt lucrurile de care trebuie să
ţineţi cont atunci când îl folosiţi.
Primul lucru care trebuie ştiut în cazul oricarei esarfe port bebe este că aveţi nevoie de mai mult sau mai puţin timp pentru a va obişnui cu ea. Acest timp depinde foarte mult de îndemânarea dumneavostră dar nu ar trebui să depăşească o săptămână. La început, orice eşarfă este mai dificil de folosit decât un marsupiu obisnuit. Eşarfele port bebe permit mai multe poziţii pentru copil decât un marsupiu clasic, mai multe tipuri de legare, în funcţie de tipul de eşarfă, şi mai multe reglaje. Fiecare din aceste aspecte cere o perioadă de acomodare. Dacă părintele nu este sigur pe el, este o idee foarte bună sa exerseze folosirea eşarfei cu o păpuşă, până se obişnuieşte un pic cu toate reglajele.
Primul lucru care trebuie ştiut în cazul oricarei esarfe port bebe este că aveţi nevoie de mai mult sau mai puţin timp pentru a va obişnui cu ea. Acest timp depinde foarte mult de îndemânarea dumneavostră dar nu ar trebui să depăşească o săptămână. La început, orice eşarfă este mai dificil de folosit decât un marsupiu obisnuit. Eşarfele port bebe permit mai multe poziţii pentru copil decât un marsupiu clasic, mai multe tipuri de legare, în funcţie de tipul de eşarfă, şi mai multe reglaje. Fiecare din aceste aspecte cere o perioadă de acomodare. Dacă părintele nu este sigur pe el, este o idee foarte bună sa exerseze folosirea eşarfei cu o păpuşă, până se obişnuieşte un pic cu toate reglajele.
- Poziţia în sling trebuie aleasă respectând poziţia preferată a copilului atunci când îl ţineţi în braţe.
- A doua regulă atunci când folosiţi slingul este ca bebeluşul să fie treaz, vesel şi odihnit şi părintele care îl poartă la fel.
- A treia regulă se referă la contactul vizual permanent.
- Căile respiratorii libere.
Pentru ca taticul nostru a insistat , vroia si el sa-si poarte ingerasul in brate , mandru la plimbarica, l-a incercat si el.
Pentru ca l-am ales dupa marimea mea ii era un picutz cam stramt. Mamarutza nu dadea semne ca nu se simte foarte bine, insa am preferat sa o tin eu mai mult, ca sa nu devina incomod.
Ce sa va spun? Ne place, place place!
Unde mai pui ca si Corina, persoana cu care am tinut legatura de la"Poarta-ma" este o persoana extrem de atenta si dragutza? :)
Pe viitor, ma gandesc sa alegem unul din produsele care pot fi purtate de toti membrii familiei...adica slingurile reglabile sau wrap sau WrapTai-uri.
Nu de alta, dar Tati vrea si el unul...pentru ca nici nu il doare deloc spatele atunci cand il poarta (foarte important pentru noi) si pentru ca ii place si lui sa isi poarte ingerasul in brate. Stiu eu!:)
Pentru acelea dintre voi care cred ca poate fi purtat exclusiv de mamici, ce ziceti de asta?
Promit ca va tin la curent cu impresile dupa mai multe purtari, sunt curioasa cat o sa vrea sa stea aici. Deocamdata e tare bine, ieri spre sfarsitul plimbarii a adormit...iar eu eram o mamica tare mandra si fericita:)
Pupici, pe data viitoare!
P.S- Mai multe informatii gasiti:
www.poarta-ma.ro
http://poarta-ma.blogspot.ro/
www.sling.ro
Ce frumoase sunteti :)
RăspundețiȘtergerexo
join my giveaway(s): http://aboutwomenandnotonly.blogspot.ro/2013/05/giveaway-oasapcom-about-women-and-not.html
Multumim Mihaela ! I will:)
Ștergerevai ce familie frumoasa si ce papusica mica aveti multa sanatate
RăspundețiȘtergere:) multumim din suflet. Asemenea:)
ȘtergereFoarte interesante, am avut si eu pentru copilul meu astfel de inventie dar era foarte complicata. Ceea ce ai prezentat e chiar interesant, simple si frumoase.
RăspundețiȘtergereCe frumoase sunteti voi doua!
RăspundețiȘtergeredeci e f tare.. cred ca si pe mine m-ar ajuta mult atunci cand ies si cu Davi afara
RăspundețiȘtergereChiar foarte tari, preturile sunt mari dar zic ca se merita.
RăspundețiȘtergereFoarte frumoasa familie, despre produs no comment.
RăspundețiȘtergere