In jurnal de sarcina personal

JURNAL DE SARCINA : it's a girl!

Dragele mele,

Revin cu inca o postare din ciclul "jurnal de sarcina" ...cu speranta ca nu va plictiseste subiectul (daca ar fi fost dupa mine probabil ca a-ti fi citit o data la cateva zile cateva ganduri, despre perioada acesta minunata pe care o traversez) si ca mai reusiti sa ma suportati ...inca 2 luni.Atat mai e pana ingerasul nostru se naste ...pff, nu prea imi vine sa cred ca a trecut atat de repede timpul, parca ieri aflam vestea care avea sa ne schimbe viata.

Pentru inceput ...va spun ca mai am fix o saptamana de lucru ..si apoi ma asteapta un luuung, luuung concediu! Ca sa fiu sincera, chiar daca cu cateva luni in urma abia asteptam momentul acesta...acum ca se apropie ..si e atat de aproape..deja incep sa ma simt putin ciudat.
Adica..lucrez de...7 ani, neincetat, cel mai lung concediu al meu a avut  3saptamani...:)) Acum, o sa fie ceva nou.
Sunt constienta ca nu o sa ma plictisesc ( de fapt probabil ca o sa am destule zile in care chiar sa imi doresc sa fiu la job:P) ...si vreau neaparat sa ma bucur cat mai mult de timpul ramas pana la momentul nasterii...Acesta e timp dedicat mie, noua...in care trebuie sa ne relaxam, sa fim binedspuse, linistite..si cu zambetul pe buze. Nu -i asa?
Oricum, probabil ca o sa am mai mult timp pentru blog, deci...totul e minunat, nu?

Cum e sa fi mama?
Mereu m-am intrebat , mi-am imaginat o multime de lucruri...dar parca totul este altfel, acum ca traiesc acesta experienta minunata!
Pentru ca am avut un prim trimestru extraordinar...asa cum v-am mai spus de cateva ori...si nu am avut deloc greturi/ ameteli..si toate starile alea aiurea de inceput..ma consider norocoasa. Eu am dormit in schimb ( sau cel putin as fi dormit) non stop, oriunde si oricat. Nu am simtit cand a trecut, la fel si cu al doilea.
Nu m-am ingrasat atat de mult ...am avut grija ce mananc..si am inceput sa ma hidratez. Am incercat sa ma menajez cat de cat ( dar totusi am facut cam tot ceea ce faceam inainte- doar ca in "viteza melcului turbat")..si cam atat. M-am bucurat de perioada...si atat. Si ...am asteptat. De fapt, pot spune ca m-am bucurat de asteptare..:) Sunt niste luni in care te gandesti, ca mama, la viitorul bebelus, il simti crescand in tine si te pregatesti pentru marea intalnie. Asa este si pentru mine..

Acum, o data cu intrarea in ultimul trimestru ( acum saptamana 31-pentru cunoscatori) astept parca cu din ce in ce mai multa nerabdare .."marea intalnire".
La inceput parca nu imi venea sa cred ca voi fi mamica, dar bucuria a luat repede locul ingrijorarilor si intrebarilor de inceput. Cum o sa fie? Ce trebuie sa fac? Cum o sa ma descurc? Oare chiar nu o sa mai am timp sa dorm... sau...cum se va schimba viata mea? Sunt intrebari pe care cred ca orice mama si le-a pus cand a aflat ca asteapta un copil. Am trecut repede si usor peste ele si acum ma bucur de o frumoasa asteptare, cu emotii si zambete...
Multe multe emotii..si muulte multe zambete!

 Primele miscari ale bebelusului sunt unice si iti dau o bucurie de nedescris! La inceput ca niste falfairi de aripi de fluture( cam asa au fost descrise de fiecare mamica atunci cand le intrebam cam ce trebuie sa simt) , miscarile devin pe zi ce trece mai hotarate si mai puternice. Stii ca acolo e o fiinta vie care se pregateste pentru a da ochiii cu lumea.
Face exercitii de respiratie( sughita uneori..), de miscare, se antreneaza, se pregateste in felul sau. E minunat sa simti cum micul om creste, se pregateste, se intoarce si incearca tot felul de miscari cu piciorusele si pumnisorii lui! Este cea mai frumoasa perioada, cand mama si copilul sunt legati unul de altul, sunt mereu impreuna si cand in corpul unei femei bat doua inimi!
De cateva ori in perioada acesta m-am gandit ca sunt sigura ca o sa ii simt lipsa dupa ce se va naste. Acum e o parte din mine..o a doua eu:)

Daca la inceput, eram curioasa cand/ cum si cat o sa miste...si zambeam de fiecare data cand simteam cate un semn de la minunea mea...acum, ne-am obisnuit una cu alta..si deja parca avem un program bine stabilit. Pe scurt se intinde cel mai bine seara , cand eu ajung (finally!!) in pat...si ii place tare tare mult cand taticul ii canta( ce stie el- 2 cantecele deja, suficient, nu-i asa?:)

Ce sa mai adaug? Sa povestesc  despre cat e de bine sa mananci o ciocolata intreaga si sa nu te simti vinovata peste asta? Despre cum nu te poate privi sotul chioras pentru ca te-a gasit la doua noaptea in bucatarie, mancand crema de zahar ars direct din cratita? Despre cum toti nervii, mofturile, poftele si pretentiile pot fi puse pe seama hormonilor de sarcina, care au capacitatea miraculoasa de a iti justifica toanele? Despre cum devii irezistibile si nimeni nu te poate supara? Mai mult decat atat, nimeni nu are voie sa se supere pe tine, pentru ca, nu-i asa? Atunci cand suntem nesuferite, nu e vina noastra, ci a schimbarilor prin care trecem !

Hmmm...mai bine nu. Sa ramanem mai degraba la bucuria de a sti ca inauntrul nostru creste o viata pe care o iubim inainte de a o simti, si careia ii vom dedica toata viata noastra de acum inainte. Este intr-adevar un motiv de mirare, cum de noi, cu defectele pe care le avem fiecare dintre noi, suntem in stare sa zamislim niste miniaturi umane atat de....perfecte !

Si pentru ca aceasta postare are si un titlu (care probabil v-a captat atentia) va dau acum toate detaliile: desi toata lumea a crezut ca o sa avem un baietel , desi si acum exista persoane care sunt convinse ca asteptam un baietel...(dupa forma burticii mele: nu este mare, putin tuguiata ...cica "specifica" unui baietel)...miracolul nostru are un nume de fetita : Ioana Antonia
Asa o sa se numeasca fetita noastra...Ioana ...nume de traditie in familia sotului meu( il poarta si el, si tatal sau ..si bunicul sau- toti in varianta masculina evident:P) - ales deci de el  iar Antonia ..ales de mine. Recunosc ca am o slabiciune pentru frumoasa Antonia, imi place ea atat fizic cat si profesional...dar numele imi place si mai mult:) Acum  canteva zile am aflat ca Sfantul Antonie este sarbatorit in ianuarie, luna in care se va naste (cel mai probabil) si micutza noastra. Deci...lucrurile parca se leaga, nu-i asa?

Si pentru ca fericirea noastra a fost imortalizata acum 4 saptamani ultima data ( aveam atunci o burtica mult mai micutza, trebuie spus asta:P) va las cu cateva poze, cu care m-am jucat eu azi:



Cand simti miscarile celui mic, toate intrebarile se topesc. Stii ca totul va fi bine, stii ca vei fi pregatita, stii ca totul va veni de la sine, ca vei sti ce si cum sa faci. Stii ca Dumnezeu e acolo. Si astepti cu sufletul la gura, cu bucurie si zambetul pe buze, Marea Intalnire cu Micul Om!


Pupici, pe data viitoare!
Pregatiti-va pentru "o pagina de jurnal " extrem de intrebaoare, plina de teama..si cu o mie de intrebari:))) cam asta cred ca o sa incep eu sa simt in perioada urmatoare:P

p.s- si pentru ca am uitat sa le "inserez in firul narativ" va dau acum cateva detalii tehnice: m-am ingrasat pana acum aproximativ 8.5 kg si NU am nici o vergetura!!! Yupiii:)
In rest , obosesc destul de repede, uneori respir un pic mai greu...iar perechea mea de cizme preferate nu ma mai incape:))) Dar merita, stiu asta:)

Related Articles

6 comentarii:

  1. Ce dragut, stiu ca spuneam ca a fi baietel, dar nahhh mai greseste omul, numele e foarte frumos si din cate pot vedea din poze micutza Antonia va fi tare rasfatata.
    Sarcina usoara incontinuare!!!

    Ce zboara timpul...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai normal ca mai greseste omul Nicolle, oricum ti-am spus ca toata lumea paria ca o sa avem un baietel. Chiar si noi la inceput eram convinsi de asta, apoi ....apoi intr-o noapte sotul meu a visat ca o sa avem o fetita..si asta a fost:)
      Intradevar...zboara timpul, mie cel putin nu imi vine sa cred cat de repede trece...
      Te pup!!

      Ștergere
  2. Wow, cum trece timpul. Sper sa ai in continuare o sarcina usoara si sa te bucuri de fiecare moment. Va pup pe amandoua! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc tare mult pentru gandurile bune Maddy!
      Te pupam si noi..amandoua! :D

      Ștergere
  3. Doamne, cat sunteti de frumosi amandoi! Iti urez nastere usoara si sa aveti parte de un copil sanatos, inconjurat de multa iubire, fericire:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim tare mult Ada!
      un copil sanatos sa sti ca ne dorim si noi in primul rand..pentru asta ne rugam zi de zi. Apoi, inconjurat de iubire o sa fie sigur!:)
      Multumesc pentru vizita, te mai astept!

      Ștergere

Recent Post