In jurnal de sarcina personal

JURNAL DE SARCINA 4D : In asteptarea unui zambet de copil

Buna dragele mele!

Am avut cateva tentative sa mai scriu cate ceva despre minunata perioada pe care o traversez...insa de fiecare data m-am gandit ca nu are rost sa va tot bat la cap cu asta,  ca nu se potriveste profilului pe care il are blogul (btw, acum imi dau seama ca nu exista un profil propriu zis:P) si cate si mai cate.
Totusi, acum nu ma mai prea pot abtine....:D
Daca era dupa mine, as fi facut postarea asta ieri, cand am ajuns de la medic...dar dat fiind faptul ca sunt attttat de obosita in ultimul timp, sincer am preferat sa imi iau perna mea minunata destinata femeilor insarcinate(daaaa, exista si asha ceva...iar mie mi se pare o minunatie de perna!!) si sa dorm. Ceea ce am si facut:) Dar, am dormit cu zambetul pe buze!

Cam acesta e motivul:


Sau, pentru cele care nu prea vad mare lucru in fotografia de mai sus...va arat un detaliu:)

Ore ii puteti distinge fetisoara?
A-ti ghicit, ieri am fost programati la ecografia 3D/4D. pfff, de-ati sti voi cat de mult am asteptat noi ziua asta:)
Este o experienta minunata..iti vezi ingerasul in timp real, il poti vedea cum se misca, ii poti distinge fizionomia...si fooarte important, ii poti verifica toate organele interne si descoperi o eventuala malformatie.

In tehnologia cu ultrasunete 4D (ecografie 4D), timpul se adauga imaginilor tridimensionale ale fatului, ceea ce rezulta sunt imagini in miscare in timp real cu copilul nenascut. Ca la toate sistemele de ecografie, ecografia 4D poate fi folosita pentru a determina varsta copilului, analiza sa de dezvoltare, se detecteaza orice probleme structurale ale uterului si se identifica sarcinile multiple precum si orice anomalii in timpul sarcinii.
 

Nici nu vreau sa ma gandesc la asa ceva, ca sa fiu sincera cu voi am evitat sa vorbesc despre lucruri de genul acesta de cand am ramas insarcinata, chiar nu vreau sa imi umflu mintea cu fel si fel de ganduri...cand eu pot sa ma gandesc la minunea care creste usor usor inauntrul meu.
Si...ca veni vorba de crescut, va anunt ca ingerasul nostru are 526 de grame....:))) si este dezvoltat/a perfect normal pentru cele 23 de saptamani pe care le avem.
Va spun asta pentru ca , asta a fost printre primele intrebari pe care i le-am pus medicului ieri, toata lumea se mira de burtica mea micutza( care chiar NU e micutza,  dat fiind faptul ca eu inainte aveam un abdoment relativ plat :P acum mi se pare chiar maricica), si muulta muulta lume ma sfatuieste sa incerc sa pun mai mult pe mine( acum am ajuns la aprox 55 de kg, iar de obicei am maxim 50) vroiam sa fiu si eu sigura ca e totul in ordine, iar minunea noastra e sanatoasa.
Bineinteles ca medicul m-a asigurat ca este dezvolat perfect normal, iar eu dat fiind faptul ca sunt o persoana slabuta ...este perfect normal sa nu am ditamai burta...asa vi se pare si voua,nu?:)))

Bine, eu recunosc ca incerc sa mananc cat de cat sanatos- iar cand ma apuca foamea in rarele cazul in care rezist pana la ora 22-23 clar ca atunci prefer sa mananc un iaurt (atata iaurt am mancat in perioada asta, nu am cuvinte) sau cateva fructe. Nu refuz niciodaa un fruct, de fiecare data ma gandesc cat de bun este pentru bebe, asha ca...sunt pe primul loc in alimentatia mea.
Ce sa va mai spun? Ingerasul nostru a inceput sa fie simtit atunci cand misca de muuult, decateva saptamani chiar, insa acum din ce in ce mai mult...de regula , in momentele in care ma relaxez atunci...incepe si el sa "se distreze":))) pai ce?eu sa stau relaxata...nooopp!!! :) Ce ma fascineaza pe mine e ca uneori, pot vedea burtica cum se misca...este asa un sentiment frumos..nu am cuvinte.

Si ca veni vorba de miscare....


Ce spuneti voi de minunatia asta?:)) mie mi se pare fascinant ! Sa il vezi asa cum se misca, aici incerca el sa spuna ceva, stiu eu:)) Chiar sfatuiesc fiecare viitori parinti sa aleaga sa mearga macar la o ecografie 3D sau 4 D-diferenta intre ele am inteles ca e data de faptul ca in cele 4D , copilul efectiv este vazut in timp real...miscandu-se.
Din cate am inteles(medicul meu mi-a spus)  nu este recomandata oricand pe perioada sarcinii...ci intre saptamanile 21-26 , pentru ca atunci pot fi depistate unele malformatii iau fatul nu este atat de mare incat sa nu mai poata fi vazut bine...
Citeam acum diverse pareri asupra datei la care trebuie facuta aceasta ecografie, cred ca cel mai bine e sa discutati cu medicul care va ingrijeste, el stie cel mai bine. Eu deja ma gandesc sa mai mergem o data, peste cateva saptamani :) pfff, am innebunit cumva? imi puteti spune, nu ma supar!!
Asa cum probabil va asteptati , acum ni s-a confirmat si sexul ingerasului nostru!
Dar asta o sa va spun in urmatoarea mea postare...cand o sa va povestesc si cateva din schimbarile care se produc in organism, pana in perioada asta...
Acum vroiam doar sa ma mandresc cu minunea noastra! Am voie, nu-i asha? :)


Voi ce parere aveti? Ce credeti? O sa avem o fetita ....sau un baietel? Ia sa vedem noi, arat a mamica de fetita...sau a mamica de baietel?
Va pupacim cu drag!!


p.s- m-am hotarat! Maine dimineata o sa fac o programare pentru inca o ecografie 4D:))) peste cateva saptamani, cand puiul nostru e mai marisoR! Nu radeti!!! :)))

Related Articles

12 comentarii:

  1. Eu zic ca o sa fie baietel. Sa vedem cum o duc cu intuitia! :)
    Cateva precizari: o gravida ar trebui sa ia in greutate in perioada sarcinii aproximativ 12 kg. Eu zic sa mananci cat simti nevoia, fara sa iti impui multe restrictii si fara sa tii cont de ideile de indopare ale unora.
    Nu se recomanda sa mananci fructele seara. Fermenteaza, nu se metabolizeaza usor si probabil la scurta vreme te culci, ceea ce incetineste metabolizarea si mai tare. Mai bine le consumi ziua intre mese/inainte de mese. Si nici nu e bine sa faci exces, fructele au zaharuri multe. Acestea din urma sunt sfaturi aplicabile de oricine in viata de zi cu zi, nu sunt potrivite doar pentru gravide.
    Sarcina usoara! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei!! In primul rand, bine ai venit Ruxandra!
      Apoi, multumesc tare frumos pentru sfaturi...apreciez! Sa sti ca m-am gandit si eu la ceea ce ai zis tu in legatura cu fructele..Stiu ca nu e tocmai bine sa le manac inainte de somn, dar ..uneori mai "pacatuiesc ":))
      Sa sti ca am invatzat sa nu mai bag pe nimeni in seama care imi spune ca trebuie sa ma mai ingras si alte lucruri de genul acesta...numai in cazul in care persoana in cauza e medicul meu. In rest, nu are rost sa ma gandesc la asta.
      Asa cum spuneai tu...mananc atat cat simt nevoia..fara sa "ma indop "pentru ca trebuie:)
      multumesc pentru comment, te mai astept!

      Ștergere
  2. Bineinteles ca nu inteleg mai nimic din ecografii, mai mult de fatza si piciorus n-am resusit sa disting nimic dar banuiesc ca e baiat :P.
    Si cumnata mea a fost recent, ti-am zis ca e cam in aceeasi perioada cu tine. Ea stia de la ultma vizita ca e fetita iar acum i-au zis ca e baiat :)). Ei oricum voiau doar sa fie sanatos si chiar este. Are 300 si ceva de gr si 23 cm parca :P.
    Astept urmatoarea postare, sunt foarte implicata in subiectele astea, am numai gravidute in jur :D.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) eheee, sa sti ca nici nu prea aveai ce sa distingi altceva. Adica, noi am fost acolo si ne-a aratat medicul...fiecare particica...si tot nu am inteles chiar tot tot..:))) Si oricum, filmarea iti arata mai bine fizionomia..eu nu ma mai satur privindu-o.
      Normal ca isi doresc sa fie sanatos, cred ca fiecare viitori parinti isi doresc in primul rand asta ...restul, sunt detalii:))
      Si care va sa zica ai numai gravidute in jur? Sa sti ca exact asha eram si eu...iar anul acesta parca...sunt cele mai multe...in frunte cu mine:)))oare mi se pare? habar nu am...
      te pup!

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. deci, pana acum...3-0.
      toata lumea ma vede ca mamica de baietel:)
      buuun! Mai asteptam pareri:)
      te pup!

      Ștergere
  4. acum 5 ani si vreo cateva lunite eram la fel ca tine ,reu ,usor cum a fost a trecut stiu doar ca fiecare miscare a ei ma facea sa o iubesc mi mult ,tati era grijuliu mereu din prima mea zis cai fetita si fetita a fost .eu am luat serios in greutate cei drept am avut o pofta nebuna de mancare dar acum sunt mai slaba decat cand am ramas deci pierzi din kg dupa vrei nu vrei . o sarcina usoara si un bebe cuminte ca a mea a avut coliuci si tare greu a mai fost .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eeeeh, Cluadia...imi imaginez foarte bine cat de repede trece timpul. De fapt, simt asta pe pielea mea acum..parca ieri am aflat ca sunt inarcinata..si uite ca deja minunea mea a crescut si o simt in fiecare zi.
      Nu imi fac foarte mari griji cu privire la cat o sa iau in greutate, deocamdata sunt in grafic( si al meu, si in cel dat de medic- deci eok).
      Multumesc tare mult, multa multa sanatate si pentru fetita ta! te pup

      Ștergere
  5. Baietellllll!!!

    Dar daca nu am ghicit ma bucur sa fie si fetita, dar tot baiat zic ca e.
    Si e frumos foc din cate vad eu.
    Cat despre greutate a mea sister a luat in greutate pana in 10kg (a avut sarcina toxica si a cam vomitat 9 luni) aveam emotii ca nepotelul meu va fi cat o telecomanda si a depasit 3.250kg deci ditamai flacaul. Nu-ti fa griji ca vaf i bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. :) deci tooooata toata lumea ma vede mamica de baietel:)
      Oare de ce?:)
      sARU'AMANA pentru compliment..eu nu stiu inca cat de frumos e bebele dar ...acum ma intereseaza cel mai tare sa creasca si sa fie sanatos/a. Atat!:)
      Eu nu am vomat niciodata pe parcursul sarcinii...deci ar trebui sa fac un bebe maricel:)) teoretic. Oricum am mai auzitcazuri in care mamica a fost slabuta, nu a luat mult in greutate...iar bebele s-a nascut voinic, ca sa spun asa:)
      te puuup!!!!
      p.s- ce poza frumoasa ai la profil!!!

      Ștergere
  6. Are figura de baietel :) Orice ar fi , Doamne Ajuta sa fie sanatos . Sunt sigura ca o sa fie iubit la fel de mult . Sora mea mai are o saptamana pana la cezariana , doar mama o sa mearga sa-i fie alaturi , si tare mi-ar fi placut sa fiu si eu acolo , dar .. nu se poate :( Ei i-au spus prima data ca o sa fie fetita , acum e baiat :P Sarcina usoara , bucura-te de burtica cat inca e relativ micuta . Inca un lucru , sora mea nu are absolut nicio vergetura dupa prima sarcina si nu cred ca o sa aiba nici acum , arata foarte bine pielea . Asta asa .. sa te linistesc , sa stii ca se poate :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are figura de baietele...pentru ca seamana la nasul cu sotul meu:))) Sau cel putin asa ni se pare noua...suntem programati la inca un ecograf 4 d peste cateva zile, deci urmatoarele fotografii sper eu sa fie mai elocvente.
      Multa bafta ii urez surorii tale, sunt sigura ca o sa fie bine si o sa nasca un baiele sanatos si frumos.
      Siiii...multumesc tare tare mult pentru detaliul referitor la vergeturi. Chiar am nevoie sa aud lucruri de genul acesta:) pup!

      Ștergere

Recent Post