In Retzeta ZiLei

Retzeta ZiLei: Musaca de cartofi (cu carne tocata)


Dragele mele,

Daca mi-ar fi spus cineva acum 1 an ca eu o sa postez vreo reteta pe blogul meu, probabil as fi ras cu lacrimi... de ce? Pentru ca nu asta era profilul blogului pe care il vroiam eu..ci cu totul altul ..si acela s-a schimbat intre timp..:)
Dar ..timpul a trecut , s-au intamplat atatea si atatea lucruri...eu intre timp am devenit "casnica cu norma intreaga" (pff, in ce fel suna asta!!!not nice)- da da, am intrat in minunatul concediu de maternitate...u know!
Si...ce face Carmen cand se plictiseste si are timp ?( de fapt ...se plictiseste chiar daca ar 1000 de alte lucruri de facut- dar pentru care pur si simplu nu are chef..nah! :P) Experimenteaza!

Si...pentru ca mi-am propus ca in perioada asta sa incerc cat mai multe retete noi, pentru ca imi place, si pentru ca ma motiveaza fiecare din ele care imi iasa bine ( lucru care il decid eu sau cei apropiati mie- de aici il excludem pe tata , el imi spune TOT TIMPUL ca totul e minunat, cred ca daca as gasi ceva execrabil...el tot ar putea spune ca este "extraordinar de gustos":))
Deci...acestea fiind spuse, azi am facut MUSACA DE CARTOFI (cu carne tocata)

Pentru ca google-ul imi e prieten de nadejde , am gasit reteta online, mai exact AICI , pe site-ul  http://www.barbatlacratita.ro/.
Lasand la o parte uimirea mea cand am aflat ca proprietarul blogului este un barbat, care se pare ca isi da silinta foooarte bine..iar lucrurile ii ies.."extraordinare"...am oftat adanc si m-am pus pe treaba ! (ooook...i know, cei mai buni bucatari sunt barbati...stiuuu asta..dar tooootuuusiii?!?)

Ingrediente:

  • 1/2 kg cartofi
  • 600 g carne tocata
  • 2 ceape micutze
  • un ardei
  • un ou
  • 2 rosii
  • usturoi
  • 200 ml sos tomate
  • sare, piper, alte mirodenii  si ulei
Mod de preparare:

Tocam marunt ceapa si ardeiul, apoi le punem la calit in cateva linguri de ulei incins. Calim legumele, pana ce se inmoaie iar ceapa devine sticloasa, dupa care adaugam carnea tocata. Tinem la foc mediu cateva minute carnea tocata sa isi lase zeama, apoi adaugam jumatate din sosul de tomate si lasam umplutura pentru musaca sa stea la foc pana scade (trebuie sa elimine tot lichidul).
* sosul de tomate- ca si diferenta intre ce vedeti in retata 'barbatului la cratita" eu am ales sa il amestec cu mirodenii, sare piper inainte sa il introduc in tigaie, alaturi de carne.

Apoi, dupa ce umplutura este gata, trecem la "etapa cartofului" . Iarasi..aici o sa vedeti o diferenta intre reteta omului , eu am ales sa folosesc cartofi fierti (nu de alta dar chiar nu as mai fi avut nevoie de cele N calorii care se adaugau cartofilor prin prajire+ nici nu sunt o fana a cartofilor prajiti in general, deci pentru mine No problem). I-am fiert, curatat, taiat.

Ultima parte a retetei :ungem un vas de jena cu putin unt sau ulei si apoi asezam un strat de cartofi( eu l-am uns cu uleiul care mi-a ramas dupa ce am separat umplutura..mi se parea ca totusi lasa destul de mult ulei, asa ca ..am separat carnea de ulei). Peste stratul de cartofi intindem un strat de compozitie pentru musaca. Apoi asezam inca un strat de cartofi si continuam in acelasi fel pana cand terminam ingredientele sau umplem vasul . La mine, dat fiind faptul ca am doar un vas de yena (lucru care o sa se schimbe in viitorul apropiat!:P) s-a terminat compozitia:))

 Musacaua de cartofi va avea ultimul strat format din felii de rosii taiate rondele ( nu stiu daca ii da un plus de savoare, asa cum citeam..dar e clar ca arata  mult mai bine in farfurie...) Intr-un alt vas punem oul si sosul de tomate ramas, le batem bine si dupa aceea turnam amestecul peste musacaua de cartofi. Incingem bine cuptorul si apoi lasam vasul cu musaca la cuptor aproximativ o jumatate de ora.

....and this is it!

Probabil ochiul vostru vigilent o sa descopere cateva mici diferente intre rezultatul final pe care il vedeti aici...si ceea ce vedeti in linkul recomandat. Am ales sa nu fie atat de "ingredientele" iar sosul acela sa existe...pentru ca, imi place mai mult asa:) Nu prea imi plac mancarurile fara sos, mi se par usor innecacioase..
Si in rest..daaaa, a-ti vazut bine. Fotografia este facuta nu in bucatarie (asa cum probabil este normal) ci in living- deh , aici aveam si eu mai multa lumina. Si..nu aruncati cu pietre in mine, nu sunt chiar cea mai impatimita in arta fotografiei (cu toate ca  mi-ar placea tare mult asta... )


p.s- Sa stiti ca a iesit foooarte buna!
p.s2- Su cel putin asa mi se pare mie (deocamdata) ...nu am mai mancat niciodata deci nu stiu exact cum ar trebui sa fie :))) In caz ca o sa o incerce cineva..spune-ti si mie ..cum v-a iesit?:) si a-ti schimba ceva la modul de preparare?


Pofta buna!!

Va pupacesc!!

Related Articles

9 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Ma bucur Coco, daca ai incercat-o sa imi spui si mie ce a iesit si daca ai schimbat ceva:)

      Ștergere
  2. Jos palaria, arata foarte bine.

    Si mie imi place site-ul dl. barbat la catrita si mi s-a intamplat sa-mi dea un mic sfat domnul cand m-am apucat si eu de cooking.

    La cat mai multe postari d-astea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Arata ...destul de bine. 100% e loc de mai bine, la capitolul aspect, daaar it's my first, cum spuneam...cand mai fac revin cu update la postare:))
      Eu am descoperit site-ul acum cateva zile, dar sa sti ca mi se pare fooarte ok. Sunt retete traditionale...si sunt explicate f ok. Deci, recomand si eu cu incredere.
      In ceea ce priveste postarile...daca nu uit sa fac fotografii , o sa mai postez din cand in cand...cate una..cat mai am timp:P
      te pup!

      Ștergere
  3. Arata excelet, dar sincer chiar a fost o idee foarte proasta sa trimiti poza asta pe mail-ul meu de la job!!!
    Serioooos?! :P

    Arata foarfte bine si cred ca a fost tare gustoasa. Felicitari mami!:)

    pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh naaaaaah, eram si eu curioasa de ce o sa imi spui tu referitor la reusita fotografiei:)))atat!!
      promit ca nu mai fac, trimit eventual spre sfarsitul programului...sau ma prezint cu cateva portii la agentie..ca o mamica grijulie ce sunt eu:))) (in devenire:P)
      pupici!!

      Ștergere
  4. Mie mi se pare că arată tare bine și musacaua și fotografia. Mi-ai cam făcut poftă, drept să îți spun, va trebui să mă mobilizez să fac și eu! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Multumesc Orin, pai sa sti ca este chiar destul de gustoasa.
      Spun eu asta ...care nu am mai gustat inainte, mi-o recomandase o prietena.
      Unde mai pui ca e si o reteta simplaaa....si foarte usor de facut? :)Trebuie sa o incerci, ce mai? Inceputul e mai greu..partea cu mobilizarea:)))

      Ștergere
  5. Arata delicios! Mi-ai facut pofta!



    Pupici,
    Silvia

    http://rock-and-roses.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere

Recent Post