In Bookster.ro eu sunt malala recenzie de carte

Recenzie de CARTE: "Eu sunt Malala” de Malala YousafzaiDragele mele ,

Va aduceti aminte de postarea mea in ca va spuneam ca anul acesta mi-am propus sa citesc mai mult? Adevarul e ca dupa ce s-a nascut Ioana , deja prioritatile mi s-au schimbat la 180de grade , timpul a ramas din ce in ce mai Putin ...iar timpul pentru mine din pacate si mai Putin, daca nu inexistent. Cam acesta e adevarul , desi mie de obicei imi place sa il nuantez un picut . Oricum, nu  ma plang de nimic, sunt fericita..insa uneori e greu si e frustrant .
Deci , sa revenim!
Avand in vedere cele spuse de mai sus , va dati seama ce super incantata am fost in momentul in care am aflat ca firma la care lucrez va oferi tuturor angajatilor interesati un abonament la Bookster.
Voi stiti ce e Bookster.ro ? Daca stiti , probabil imi intelegeti din start entuziasmul. Daca nu stiti , va spun eu mai multe acum :) Bookster este prima biblioteca digitala pentru companii . Cartile puse la dispozitie de catre biblioteca sunt destinate angajatilor intrucat abonamentele la Bookster pot fi acordate acestora prin intermediul firmelor la care lucreaza. Cu alte cuvinte companiile le ofera angajatilor un abonament la cele mai relevante carti, articole si studii de caz din diferite domenii. Cartile sunt livrate la birou de catre Bookster iar cititorii pot primi recomandari personalizate in ceea ce priveste lectura. Mie personal imi pare o super idee, una dintre cele mai bune pe care le-am auzit in ultimul an.
Acum , hai sa va zic cateva cuvinte despre carte :


Asa cum probabil va dati seama dupa fotografia de mai jos , cartea am citit-o in concediul de anul acesta- mare , soare , nisip, liniste, relaxare , Feeling super good. Va spun astea ca sa va dati seama in ce stare eram eu cand am inceput sa o citesc..La o vârstă când copiii din alte părți ale lumii sunt preocupați de noile jocuri pe tabletă și de vedetele pop, Malala a devenit un simbol internațional al luptei pentru educație, pentru drepturile femeilor și, în general, pentru dreptate. Poate sună pompos dar, dacă îi citiți povestea, veți vedea cum lucrurile acestea poate abstracte capătă o concretețe dureroasă în Pakistanul contemporan, care se luptă pentru lucruri care nouă ni se par poate firești. Și, dacă mai adaug că, la cinsprezece ani, Malala aproape a fost ucisă de talibani pentru curajul de a milita pentru lucrurile în care crede, povestea ei capătă aura aceea pe care doar întâlnirea cu persoanele excepționale o poate da.
Malala a moștenit spiritul activist de la tatăl său, un om obsedat de educație, de accesul liber la ea, care a construit școli pe banii lui și s-a luptat cu sistemul să le dezvolte sau, când situația s-a înrăutățit, să nu le închidă, susținut îndeaproape, pe toate planurile, de soția lui.  De aici și pasiunea Malalei pentru învățătură, dorința de a fi cea mai bună la școală și de a face cunoscute problemele copiilor din Pakistan, în special atunci când vorbim de accesul fetelor la educație.

Malala vorbește mult în carte despre istoria Pakistanului, în special despre cea recentă, pune lucrurile în context și le analizează cu o maturitate uluitoare. E vorba de degradarea situației în Pakistan, în special în Valea Swat unde locuia Malala, pe care o urmărim treptat, vedem cum se schimbă discursurile fundamentaliștilor de la unele inițial seducătoare și, evident, manipulatoare pentru publicul larg la unele violente, care instigă la ură și crimă. E o perioadă critică, puterea religioasă prinde avânt, iar toți cei care nu sunt “cu ei” și au alte valori (cum ar fi educația, libertatea, drepturile oamenilor) sunt hăituiți, condamnați sau uciși în mijlocul străzii.

Ce pot sa va spun ? Sa va spun ca am fost socata la fiecare 2 pagini ...si intristata dupa fiecare repriza de citit ? Eu am perceput-o ca si o palma primita , ca sa ma trezesc oarecum la realitate si sa fiu recunoscatoare pentru ceea ce am , pentru societatea in care traiesc . Si DA , ma refer aici la Romania :)
Sursa informatii:www.bookaholic.ro

Pentru aceia dintre voi care cred ca sunt interesati de subiect , mai jos aveti un video cu tatal Malalei , la o conferinta TED Talks. Merita vazut , daca aveti timp si mai ales chef.


La sfarsit m-am gandit sa va spun si despre un micut concurs , marca Bookster . Desi a inceput dupa ce eu venisem din concediu , mi s-a potrivit ca o manusa...Fiecare din Booksteri poate deveni ambasaDOR de carte . Cum asa?Face o fotografia mai " altfel" cu cartea pe care o citeste , o posteaza pe site si in cazul in care lumea o voteaza ca fiint "interesanta " are sansa de a castiga , printre altele ...o excursie la Disneyland. Pai, cum sa nu fiu eu entuziasmata ?

Daca doriti , ma puteti vota si pe mine AICIMultumesc !!

Related Articles

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Follow by Email

Recent Post