In jurnal de mamica personal

JuRnaL de BloGariTZa MAMIK :5LUNI

Puiul meu e maaaare maaare!

Ieri era in burtica la mine si ma mai saluta din cand in cand cu cate un piciorus atunci cand imi era lumea mai draga, iar azi....imi zambeste poznas in fiecare dimineata cand ma vede. Sau, tot atunci ,da din manute si din piciorute ca o mamarutza intoarsa pe dos.
 Ingerasul nostru este din ce in ce mai activ. Doarme mai putin in timpul zilei...nu prea vrea sa piarda nimic. Nu poate inca sta in fund insa isi doreste foooarte mult. E suficient să o ții puțin ridicata în brațe, sprijinita de tine, sau într-un balansoar de orice fel, că și începe să se arunce cu capul înainte în speranța că o  va urma și restul corpului. Ceea ce desigur nu se întîmplă deloc...inca.
Insa intre timp a invatat sa se intoarca de pe o parte pe cealalta. Daca atunci cand a descoperit ca reuseste sa faca asta se intorcea incontinuu (atunci cand facea baitza ar fi vrut, cand schimba mama pampersul ar fi vrut, cam tot timpul)acum s-a mai potolit. Doar cand se plictiseste de stat pe spate , sau de jucat pe salteluta "fermecata". Apropo de ea, uneori ii place tare tare...uneori plange numai cand o vede. 
 Ingerasul nostru a invatat sa adoarma imbratisandu-si mamica. Asezata in pat, isi asteapta cumintica mamica (nu mult, doar pana se schimba) apoi, odata ce o vede langa ea  se intoarce frumos spre ea si o ia in brate. Si adoarme. Cateodata rapid, in cateva secunde...cateodata tarziu , dupa ce o trage de bluzita , o impinge, o trage langa ea...si cate si mai cate. Insa in final, tot imbratisand una bucata mamica fericita si cu zambetul pana la urechi adoarme.

Budinca noastra (chiar miroase a budica, va jur) inca nu prea stie sa se joace. Asezata pe salteluta plina cu jucarii le priveste uimita pret de cateva secunde apoi incepe sa le loveasca cu putere. Dupa cateva momente apuca una dintre ele (de obicei oaia-don't know why) si o duce la gura. Oooo si atunci incepe sa zambeasca. De fapt, duce bucuroasa la gură orice. Nasul și părul maică-sii, orice material, propriile degete de la picioare(s-a intamplat doar o data ), ba chiar conținutul scutecului, dacă mama nu e atentă. Rîde des, uneori de scălîmbăielile adulților, alteori pentru că a văzut lampa din colț sau urechea lui Igor. Se gîdilă în tălpi și pe burtă. Si pe picioare , mai nou.

 Ii place tare tare mult sa se vada in oglinda. Intinde de fiecare data manuta si mangaie bebelusul de acolo.
E atenta la tine atunci cand vorbesti cu ea si zambeste de fiecare data cand mama ii canta "in padurea cu alune...aveau casa 2 pitici'.Descopera in fiecare zi cate ceva. Azi a descoperit (si molfait putin) ursul cel urias din camera ei si a lins pentru prima data o bucatica de morcov.
Daca gustul morcovului pare ca i-a placut , despre ursulet nu pot spune acelasi lucru:
dragele mele,
Eu ce pot sa va spun? Desi in fiecare dimineata parca ma trezesc mai obosita decat am adormit...sunt fericita.
Abia astept fiecare dimineata sa o vad cum da din picioruse si imi zambeste cu gura pana la urechi atunci cand ma trezesc (ea e trezita de mult si se plictiseste sa ma tot astepte sa deschid ochii). Abia astept sa iesim in curte, sa ii vad ochisorii insetati de cunoastere ..cum urmareste ea fiecare pasarica sau fluture, cum il studiaza pe Igor si apoi cum adoarme in balansoar.
Abia astept sa vina seara si sa ii fac baitza, ea sa dea din piciorute si sa arunce cu apa peste tot, apoi sa rada cu pofta. Sa se intinda la masaj si sa zambeasca satisfacuta dupa ce o iau in brate. Sa adoarma cu mine in brate iar eu cu ea la piept. Apoi....iarasi astept dimineata...
Atat de repede trece timpul...incat ma sperie.
Ieri a fost ziua ei....iar azi e iarasi ziua ei.
A ei si a tuturor copiilor din lume.
Eu ii multumesc lui Dumnezeu in fiecare seara ca ingerasul nostru ne-a ales pe noi ca si parinti...si sunt sigura ca fiecare parinte face asta. Viata este atat de frumoasa (si obositoare,grea uneori -dar merita) acum...incat nu stiu daca o sa incetez vreodata sa ii multumesc Domnului pentru acest minunat dar.

La multi ani ingerasi! Sa va tina Doamne-Doamne muuuult muuult timp langa noi si pe noi langa voi.

Related Articles

16 comentarii:

  1. La multi ani pentru bebica ta minunata
    sa fie sanatoasa si sa te bucuri de ea
    pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  2. oh ce dragalasa este!!
    Sa va traiasca :*

    RăspundețiȘtergere
  3. :) Ce-mi place cum asterni tu cuvintele aici..
    Si noi am "gustat" un pic de morcov ieri si azi un pic din marul lui David, ca asa interesant ni se pareaaa.. Imediat se ridica si-o ia din loc, de o sa-ti doresti sa ramana acolo unde ai lasat-o tu :)). La multi ani inca o data, va imbratisam cu drag..

    P.S. Nu pare schimbata fata de luna anterioara, adica tot cu tati aduce mai mult, dar mai are timp sa se schimbe :) :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea,vad ca te tii de cuvant si chiar urmaresti constant postarile :) ma bucur tare.
      ooooo sa sti ca ma gandesc si eu ca o sa vina momentul cand o sa vrea sa plece ....azi maine fuge prin casa :) atunci ne vedem in parc la alergat dupa bebici :)
      p.s -pai nici nu cred ca o sa se schimbe prea mult...this is it;) poate as avea mai mult noroc cu un baietel....vom vedea daca va fi :)))

      Ștergere
  4. as scrie mai multe , dar mi-au dat lacrimile . toate de bine , oricum . :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea....multumesc. Ai scris destul....foarte frumos. multumesc!

      Ștergere
  5. cea mai mare bucurie si realizare in viata sunt copilasii cand zambesc uiti de toate grijiile si nevoile sa va traiasca sa fie sanatoasa este o scumpa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da...chiar ai dreptate . uiti de orice problema si totul e minunat. Cam asta reusesc sa fak cu un simplu zambet! multumim mult

      Ștergere
  6. Ai o scumpete de fetita, e tot mai frumoasa...a trecut deja o luna de cand iti spuneam ca ar trebui sa scriu si eu;) despre aceste momente, deoarece fix asta simtim cu totii. Ca am fost binecuvantati si chiar prea norocosi sa avem parte de asa minuni in viata noastra.

    RăspundețiȘtergere
  7. la multi ani!!!! sa iti traiasca ingerasul !!!!
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  8. La multi ani fetitei tale, e atat de dragalasa incat nu am cuvinte sa ma exprim, sa fie fericita si sanatoasa!

    Pop Culture&Fashion Magic

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Sara....si bine ai venit! multumesc frumos pt cuvintele tale....inseamna mult pt noi.

      Ștergere

Recent Post