In 3 luni jurnal de mamica

JuRnaL de BloGariTZa MAMIK :3LUNI

(...)azi, ingerasul nostru implineste 3 luni. 

Azi dimineata, ingerasul nostru a dormit in pat cu mamica ei.Si tare mult i-a mai placut, s-a cuibarit bine si a visat frumos. Stiu sigur , pentru ca a zambit in somn..mult.Parca mai mult ca in alte dati.
Azi ...de fapt ca in fiecare dimineata din ultimele zile, ingerasul nostru s-a trezit cu zambetul pe buze...si a vorbit cu noi. Daaa, ne-a spus vrute si nevrute, a ras si apoi s-a imbufnat. De parca s-ar fi suparat pe noi ca nu o intelegem...chiar daca zambim de fiecare data cand ea gangureste.


 Intre timp, micutza noastra si-a descoperit manutele. Se joaca cu ele, le strange, le prinde,apoi ...ce credeti? le baga in guritza! Cate un degetel la inceput, iar acum...uneori o surprindem cu tot pumnul in gurita. :) Mama si cat de mult ii mai place!
Zambeste satisfacuta cand ne intalneste privirea.

Intre timp, micutza noastra si-a dat seama cum sta treaba cu tinutul in brate, la mamica sau taticu. Si si-a mai dat seama ca nu ii place sa stea singurica , cumintica in patut. Nu! Pai de ce sa stea ea singurica? Nop! Asa ca plange! Si plange! Si ..nu se mai opreste decat atunci cand ne apropiem de patut. Pret de cateva clipe ...ca sa vada daca ajunge la pieptul unuia dintre noi. Daca nu se intampla asta...plange din nou:))) Not nice, pentru ca si-a mai dat seama ca poate sa planga tare. FOARTE TARE!:)


Cam pe la această vîrstă, bebelușul descoperă că are voce și se poate exprima și altfel decît prin plîns. Chiuie. Rîde cu zgomot. Leagă vocale, le aruncă spre oameni și apoi se bucură de ce-a realizat. E bine să îl imiți, în felul ăsta află încet încet că poate influența mediul în care trăiește.
Bebelușul imită expresii. Zîmbește cu gingiile întregi la vederea oricărui zîmbet pe fața oricărui privitor. Uneori cînd face asta, își adună și mînutele la piept și scoate un gîngurit, să se asigure că înmoaie toți genunchii din public.
La apropierea mamei, bebelușului îi sclipesc ochii. Începe să mestece în gol și un șiroi de scuipat își face loc printre gingiile pofticioase către cutele numeroase ale gîtului. Cînd se vede aproape de pieptul mamei, începe să sugă în aer și chicotește de bucurie. Odată conectat la sursă, bebelușul privește galeș în ochii mamei, uneori zîmbește cu juma de buză, alteori vorbește cu gura plină. Întotdeauna oftează cel puțin o dată, că mult a mai muncit pentru paharul ăsta de lapte.
Stările bebelușului variază într-o secundă de cinci ori. Acum rîde, într-o fracțiune de secundă i s-au umezit ochii și-ți arată o ditamai buza de jos curbată înspre bărbie. Dacă ești pe fază și-i distragi atenția, în următoarea secundă rîde iar sau se strîmbă la tine să te facă să rîzi.
Pe străini îi privește cu uimire 20 de secunde, apoi rîde la ei de parc-ar fi toți maică-sa.

Nu mai plînge cînd se trezește, în schimb începe să vorbească singur pînă îl aude cineva. Cînd vede chipul familiar care-i spune bună dimineața, se saltă de fund în sus și rîde. Apoi imediat începe să mestece, semn că e rost de foame.
Părul bebelușului de deasupra fontanelei deschise se mișca în ritmul pulsului. Asta e în măsură să sperie necunoscătorii.
Suge tot ce prinde. Propriul pumn, pe care uneori chiar reușește să și-l îndese cu totul în gură, prosopul de baie, hainele maică-șii, cîrpa de rîgîit, șervețelul cu care i-ai șters din barbă laptele regurgitat.
Bebelușul de trei luni transpiră mult. Rîgîie ca un birjar. Uneori scuipă cu jet. Miroase a piele curată, a lapte de om, a moale și a cald. Se zvîrcolește în brațe ca o rîmă captivă de zici că n-o să mai adoarmă pînă la toamnă, dar adoarme în secunda următoare cu ditamai rînjetul pe moacă.
 Acestea fiind spuse, înțeleg perfect de ce fac femeile mai mulți copii, deși sarcina poate fi un coșmar, iar oboseala și chinul primelor luni sînt în măsură să te termine fizic și psihic: vor să miroasă, să strîngă la piept și să mai iubească niște bebeluși.
 Pentru acelea dintre voi care nu au descoperit-o pe Printesa Urbana cu ocazia asta va fac eu cunostiinta cu ea. Eu ii astept cu nerabdare fiecare postare si o recitesc de fiecare data de cateva ori. Parca simte si gandeste aceleasi lucruri ca si mine, le exprima la fel doar ca are (ciudat) mai mult timp sa scrie pe blog. Deci clar, e mult mai organizata ca mine -de trecut pe to do list! :)
Citatul de mai sus ii apartine insa se potriveste cuvant cu cuvant cu ceea ce se intampla acum in viata noastra.
Gasiti povestirile ei din regat AICI, va spun sigur-creeaza dependenta! :)

Nu stiu voua cum vi se pare, insa eu mai uit de cateva minute la fotografii si ma tot minunez de cat de mult a crescut. Este intradevar inca o fetita mica mica si dulcica...insa in ochii nostrii e maaare. 
Ne umple inimile de fericire de fiecare data cand zambeste (ca raspuns la zambetul nostru,  sau doar asa..ca vrea ea) sau cand rade in hohote. De fapt, ca sa fiu sincera cu voi, ultima data cand a ras in hohote ...eu am plans:)Am plans de fericire, ca atunci cand am vazut-o pentru prima data.
Nu pot explica in cuvinte cata fericire aduce in casa noastra. 
Ne bucuram de fiecare gangurit, de fiecare ridicat intrebator de spranceana, de fiecare zambet poznas in coltul gurii. 
Intradevar nici nu mai stiu ce inseamna baie cu spuma, dusul a devenit cel mai bun prieten al meu, unghiile mele sunt taiate scurt scurt si cam atat, parul imi cade ingrijorator de mult (pff, cu toate vitaminele pe care le iau se pare ca se incapataneaza sa nu ramana la locul lui..not nice!), telefonul mi s-a stricat iar timpul nu prea imi permite sa caut altul, casa arata de cele mai multe ori...nu foarte bine... dar eu sunt fericita!
Da!
Sunt si suntem fericiti! Ingerasul nostru reprezinta fericirea noastra suprema!
Acum la 3 luni ... si pentru totdeauna!



Related Articles

12 comentarii:

  1. vai ce maaarii sunteti :)
    la multi ani !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. E frumoasa foc, ca mami. Clipe de vis va doresc si la cat nai multe lunite, anisori!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Nicolle. Incepe sa aduca un picutz si cu mine ce-i drept, happy me!

      Ștergere
  3. E superba, articolul tau m-a emotionat pana la lacrimi!

    RăspundețiȘtergere
  4. E superba fetita voastra! Sa fie sanatoasa si sa va insenineze zilele in continuare! :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Mama ce frumusete de fetita dar cu cine seamana la ochi? Voi parca ii aveti caprui, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)Multumim frumos scumpa mea.
      Da, noi amandoi avem ochii caprui insa culoarea de acum nu e definitiva. Deja incepe sa aiba o tenta de verde-maro langa iris, deci probabil incet (dar sigur) o sa ajunga si ea sa aiba ochisorii caprui.
      Desi..mama mea avea niste ochi albastrii ca cerul iar mama sotului meu, un verde minunat :)
      Vedem noi ce va fi :)

      Ștergere
  6. Vai este adorabila!!!:D Scumpete mica.
    Astept sa vad mai multe aparitii pe blog cu ea ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) multumim tare tare mult. O sa fie, nu ma pot abtine sa nu :) te pup

      Ștergere

Recent Post