In ambasador de carte Bookster.ro lifeology by carmen MUSAI LIST de Octavian Pantis recenzie de carte

Recenzie de CARTE : Musai List de Octavian Pantiș

Dragele mele ,
Nu vreau nici pe departe sa transform blogul acesta intr-unul in care o sa scriu numai recenzii de carte insa pentru ca am mai parcurs inca o carte (de fapt am ascultat-o pentru ca eu am avut varianta -AUDIOBOOK) am zis ca e musai sa nu las timpul sa treaca prea mult- o sa uit  si nu o sa mai scriu deloc de ea.

Nu stiu voua daca vi se intampla sau doar eu sunt praf in ceea ce priveste time management-ul (eu stiu deja ca am lacune grave in ceea ce priveste partea aceasta ) insa eu simt adesea ca nu pot sa imi prioritizez optiunile, energia si timpul.


  Musai List, cartea lui Octavian Pantiş, managing director al firmei TMI şi profesor de time management, câştigător al premiului Trainer of the Year în 2010, încearcă să ne ajute să ne punem ordine în viaţă şi să ne facă să ne întrebăm dacă suntem pe drumul cel bun şi dacă munca în care suntem angajaţi chiar merită toate sacrificiile pe care le facem. Pornind de la ideea că timpul este singura resursă care este distribuită în mod egal fiecărui om, Octavian Pantiş îşi propune să ofere câteva sugestii pentru a reuşi să ne gestionăm mai bine timpul şi să ştim cum să căutăm şi altceva într-un job decât recompensele financiare.


Va spun sincer ca mie mi-a placut cartea .
Am ascultat-o cu drag , m-am regasit in multe din pasajele ei si multe din sfaturile regasite acolo mi-au cam facut cu ochiul, sa zic asa.
Stiti deja ca in Romania se practică statul la serviciu mai mult şi în multe firme e destul de obisnuit  să stai peste program doar ca să te vadă şeful, chiar dacă nu ai ceva de lucru urgent, iar plecatul la sfârşitul programului normal de lucru nu este o variantă care să dea bine la eventuale disponibilizări. Dacă eşti nemulţumit de o asemenea situaţie, sfatul lui Octavian Pantiş este să încerci chiar tu să faci o schimbare: că ne apucăm prea târziu de treburile importante, pierzând timp preţios cu alte nimicuri, precum cafeaua de dimineaţă şi povestile de dimineata.
Aici nu nu pot spune ca sunt 100% de acord – nu dă neapărat randament faptul că te arunci direct în muncă de cum ai ajuns la birou. Poate că ai senzaţia că munceşti mai bine, dar sunt sigură că timpul de rezistenţă scade considerabil dacă nu îţi acorzi mici pauze, indifirent în ce moment al zilei. Dar totusi , merita si chestiunea asta incercata -poate da rezultate.

Per total eu recomand cartea celor care vor sa inceapa sa isi organizeze timpul si au nevoie de mici sfaturi de inceput. Pentru ca exista atat de multe paralele si exemple , consider ca ideile sunt aplicabile atat in viata de zi cu zi cat si in viata de la birou. Va tin la curent cu ceea ce reusesc eu in domeniul acesta - am maaari maaari deficiente.


Voi ? Ce carti din domeniul time management-ului ati citit si recomandati ? Chiar sunt intreresata de raspunsurile voastre, mai am acasa 2 carti care asteapta sa fie citite- din aceeasi sfera si apoi , lista ramane deschisa :)

Related Articles

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Follow by Email

Recent Post