In beauty masca cu aspirina si miere

Masca de fata cu aspirina si miere - experienta mea

Azi noapte, pe la 1 fara ceva ii ceream ajutorul Federovei pe WhatsApp . Tocmai ce imi facusem un refresh al tenului (adica m-am spalat cu apa rece , imi era somn si mai aveam cate ceva de lucru :P) si cu aceasta ocazie am observat si eu in ce stare aiurea e tenul meu.
Nu i-am mai acordat atat de multa atentie ca in trecut si asta se vede.

Si, spun eu cu optimism ...poate are legatura si cu hormonii mei, nu?
Fede, si ea treaza la ora aia( da da, mamici amandoua :P) mi-a dat cateva detalii despre masca cu aspirina 
Azi, intr-un moment de respiro ,am dat un search pe google si m-am pus pe treaba. Am gasit articole pe blogul Pasagerei, a Danei Sota ,a lui Katynel si bineinteles pe cel al lui Fede.
Suficiente recomandari,nu-i asa?

Aspirina (acid acetilsalicilic) are un rol renumit de antiinflamator, dar am citit ca ar mai avea si alte intrebuintari, ca de exemplu poate fi utilizata ca remediu de urgenta in crizele cardiace, pana la sosirea specialistilor.
Aspirina folosita extern, ar avea rol de curatare si exfoliere a tenului, de uscare a cosurilor si cine stie cate alte beneficii.
Pentru mine, faptul ca ar usca acele cosuri (care sunt in numar fooarte mare acum pe frunte) a fost un factor decisiv pentru a-mi prepara aceasta masca. Eu am tenul gras/mixt si nu ma afecteaza ca il va usca putin.
Ingrediente:
  • 3 pastile de aspirina
  • o lingurita de miere
  • o jumatate de lingurita de apa
  • o jumatate de lingurita ulei de argan- nu am mai gasit in casa ulei de masline si nici vit E-din aceasta nu am avut niciodata, recunosc.
(eu nu am respectat dozajul la apa, asa ca masca mea a fost putin mai lichida)
Cum am facut?
1. Am pus mai intai apa peste pastilele de aspirina, ca sa se topeasca.
Aspirina s-a dizolvat foarte repede, asa ca nu am pierdut mult timp

2. Am adaugat mierea, uleiul de argan si am omogenizat amestecul respectiv.

3. Am aplicat-o pe fata si am lasat-o sa actioneze cam 15 minute.

4. Dupa cele 15 minute, am luat buretelul pe care il folosesc de obicei pentru indepartarea mastilor si am frecat putin cu apa calduta. Pulberea aspirinei nu s-a dizolvat, si cu siguranta a ajutat la exfolierea tenului, iar mierea mi-a lasat senzatia unui ten hidratat.
 
5. Am aplicat o crema hidratanta (pasul acesta de hidratare este foarte important, nu numai dupa utilizarea acestei masti, ci in general trebuie sa faca parte din rutina zilnica de ingrijire a pielii, spunea
Katynel -STIU teoria ,cu practica mai greu).
Sunt destul de incantata de efectul acestei masti, mi-a luminat fata un picutz, mi-a potolit si cateva din acele cosuri cu care ma tot confruntam de cateva zile si mi-a uniformizat culoarea tenului. 
E prima data cand o folosesc, si clar va deveni un obicei pentru mine.
Simplu si folositor:)



Related Articles

2 comentarii:

  1. Nu stiam de aceasta masca, desi mai citisem ca aspirina ajuta la eliminarea cosurilor. Insa, daca nu am avut mari probleme, nu am aprofundat cercetarea. Multumim pentru pont.

    RăspundețiȘtergere

Recent Post