In cum sa te imbraci bine cu bani putini idei sfaturi

Cum sa te imbraci bine cu bani putini?

Ideea acestul articol mi-a venit citind postarea Luciei, de AICI.
Sunt perfect de acord cu ea:


Dar ce vreau să spun? Vreau să spun că dacă ai fler... poţi să găsești VALOARE într-o piesă trivial de ieftină ca preţ. Repet... dacă ai FLER... Îmi dau seama că nu toată lumea are această capacitate, dar vă garantez că se deprinde prin exerciţiu... Şi este o chestie şi de inteligenţă până la urmă... De ce să plătesc dublu sau triplu pe un produs, doar că are o siglă lucioasă pe el? Nu se uzează la fel? Nu tot Lucia mă cheamă? Sau snobismul și ipocrizia au devenit "valorile" care primează? 
...si am fost intotdeauna.
Pentru ca nu am facut niciodata parte din randul celor care isi permit sa cheltuiasca oricat pe orice, am invatat de mult timp sa cunosc valoarea banului, asa ca sincer va spun ca ma gandesc de doua ori inainte sa imi cumpar ceva..orice ar fi.
Nu vreau sa ascund faptul ca imi plac multe produse care au preturi mari, imi place calitatea lor insa nu am apreciat niciodata numele unui brand mai mult decat produsul in sine. 

Revenind, la titlul postului de azi, vreau sa aduc  in discutie ,printre altele, 2 magazine online de la noi (pentru ca cele din afara sunt arhicunoscute , fac treaba buna...de cele mai multe ori la preturi mici) :MINIPrix si Kurtmann
In primul rand trebuie sa va spun ca nu am nici un interes in a le promova, nu am nici o colaborare cu nici unul dintre ele asa ca fiecare opinie lansata azi va fi personala si dezinteresata.
Am facut cunostiinta cu MINIPrix-ul acum muuulti ani, nu imi mai aduc aminte cati, cand...la o vizita in Bucuresti, niste prieteni ne-au propus mie si sotului meu sa trecem pe acolo, "sa ne cumparam blugi" :))) Da, da...cam asta ne promiteau. Va spun sincer ca prima impresie nu a fost asa buna, imi parea un second urias, aiurea organizat in care clar nu o sa imi gasesc nimic.
Nu mi-am gasit, nici eu nici prietena mea...insa baietii s-au ales cu cateva perechi de blugi...Diesel, Lee Cooper&co.
(lucru care nu m-a entuzismat deloc, pe atunci nu stiam si nici nu ma interesau brandurile)
De cand am inceput sa citesc si eu cateva bloguri, am observat ca acest magazin este amintit din ce in ce mai mult(Aici trebuie sa amintesc blogul Luciei-ZADIN), asa ca m-am hotarat sa arunc si eu o privire, sa vad ce mai e pe acolo. 
(zilele trecute mi-am instalat si o aplicatie pe telefon-Miniprix , care ma tine la curent cu fiecare promotie. Super idee, nu-i asa?)
Va spun sincer ca am vazut de fiecare data cel putin 1-2 produse care imi plac. La preturi muuuult sub cele din magazine. Trebuie doar sa ai rabdare (muuuulta muuulta rabdare) si sa cauti printre miile de produse. Si ai sanse sa gasesti adevarate comori.
Cum ar fi de exemplu cizmele ACESTEA care mie imi plac extraordinar de mult, sau rochita ACEASTA care este numai 39 ron (!!!).
Sunt sigura ca fiecare dintre voi gasiti lucruri care va plac acolo(insa nu intotdeauna se gasesc toate marimile ), doar ca trebuie sa va impartiti timpul in asa fel incat sa stati muult in fata calculatorului, sa derulati pagini..si sa aveti rabdare, ma repet :))

Referitor la Kurtmann , lucrurile stau la fel ca in orice outlet din Romania, sau de pretutindeni: poti gasi lucruri minunate, daca ai noroc. Recunosc ca nu sunt extraordinar de entuziasmata de acest magazin, nu pot spune ca am vazut multe produse care sa imi placa...acum, de exemplu, cautand, mi-am dat seama ca au atat de multe produse de vara...
Mie personal nu imi place sa vad maieuri, fuste din matase...etc , iarna. Parca nu e normal...si ca sa fiu sincera, imi provoaca o stare de nervi:))Da da, ma enervez ca nu mai e vara :P
Totusi, mi-a atras atentia o camasuta simpla, intr- culoare pe care eu o ador -AICI.


Deci, Cum sa te imbraci bine cu bani putini?
In primul rand cu putina imaginatie. Apoi, daca nu ai imaginatie...ai internet sau reviste de unde te poti inspira. Simplu!
Apoi, recomand cu incredere outlet-urile (eu sunt un fan al lor, de cele mai multe ori mi-am gasit haine foarte foarte faine in magazine de genul.) In Sibiu, slava Domnului, exista cateva-o sa va prezint si eu unul in postarile viitoare.
O idee buna ar fi si atelierele designerilor locali (si aici Sibiul are cu ce se mandri). Gasesti preturi bune de cele mai multe ori si cu siguranta, produsele sunt in serie limitata :) 
Un alt loc plin de surprize poate fi si un second-handAndreea este imaginea perfecta cand vine vorba a ce minunatii poti gasi. Inainte, cand eram la servici, intram de cateva ori pe luna intr-un magazin de genul care era aproape de servici...si gaseam de multe ori lucruri frumoase. Si cand nu le gaseam eu, le gasea Alexandra pentru mine. (multumesc pentru paltonashul de anul trecut scumpo!) Nu consider ca este un lucru rusinos sa cumperi ceva dintr-un second, la urma urmei hainele  alea sunt curatate si dezinfectate...Ce daca le-a mai purtat cineva inainte? De ce sa ma intereseze pe mine asta?:)))
Boutiq-urile locale sunt si ele pe lista mea. Nu avem multe,  dar sper eu ca acest lucru sa se schimbe. De regula gasesti lucruri un pic mai altfel, la preturi mai mici decat la brandurile consacrate.

Si nu in ultimul rand....CROITOREASA! O da, de ce va mirati? Daca stiti pe cineva in care aveti incredere...daca aveti un pic de imaginatie (sau timp de cautat pe net/reviste inspiratie, again) si chef de cautat materiale...cu siguranta o sa va imbracati bine, cu bani putini!

Voi? 
Cat cheltuiti pe haine? Aruncati fara probleme o mica avere sau...va ganditi de 2 ori, ca si mine?
In cazul in care aveti alte idei pentru noi, cele care nu ne permitem  si NU VREM sa platim extrardinar de mult pentru un obiect vestimentar ar fi mai mult decat bucuroasa sa le citesc:)

Va pup, o zi minunaa va doresc!



Related Articles

6 comentarii:

  1. adevarat, gasesti lucruri bune pe Kurtmann si MP!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dacă am fi trăit într-o lume diferită poate că articole ca cel scris de mine sau ca cel scris de tine, aici de față, nu și-ar fi avut rostul.
    Nu vreau să fiu ipocrită... pentru mine contează cum mă îmbrac (doar și eu am un blog de fashion) și știu foarte bine că trăim într-o lume în care se pune preț foarte mare pe comercial, estetic.
    Mi-ar plăcea să am capacitatea să-mi cumpăr piese care spun povești și să nu-mi pese cât costă, dar din păcate nu pot să fac acest lucru.
    Prin urmare soluțiile gen MiniPrix, Kurtmann, SH... rămân în picioare la majoritatea dintre noi și nu trebuie să ne definească vreodată din punct de vedere VALORIC.

    Te pup, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, sunt sigura ca felul in care arati si te imbraci este important si pentru tine. Dar totusi ,daca exista posibilitatea sa iti cumperi lucruri frumoase....la un pret mai mic ...de ce sa nu o faci (chiar si in ideea in care se dispune de orice suma)? Romania este din pacate,INCA , o tara in care se pune pret pe eticheta , numele brandului...si atat. De ce exista atatia oameni care flutura logo-urile firmelor cu atata mandrie? Pentru ca asa e "cool" aici. Printre altele, imi aduc aminte cat de mult m-a uimit la vremea aceea dezinvoltura cu care se purtau hainele in Londra,Paris.
      Si acolo nu am vazut opulenta deloc....Doar bun gust.
      Te pup si eu Lucia, multumesc pentru comentarile tale...atat de pertinente intotdeauna .

      Ștergere
  3. Sa stii ca si eu ma uit de trei ori la pret inainte de a cumpara ceva si de cele mai multe ori imi cumpar numai cand am nevoie cu adevarat de acel lucru si mai mult la insistentele sotului meiu.El se ocupa de garderoba mea, mai mult decat mine.Insa, de cand il am pe cel mic, am o scuza de a nu mai cheltui numai pentru mine.Sunt total de acord cu second hand-urile sau cu magazinele de tip outlet, gasesti adevarate minunatii, iar site-urile pe care le-ai mentionat tu, mie mi-au produs surprize placute.M-am suparat o data rau de tot pe o bloggerita care facea cu ou si cu otet magazinele second hand si care spunea ca ea nu poate purta decat haine de firma...Mi s-a parut o dovada de prostie, ca sa nu spun snobism si de atunci nici nu am mai urmarit postarile ei.Ma mancau degetele sa ii spun parerea mea, dar imi pierdeam timpul.Pentru mine este foarte important sa ma simt feminina si in largul mei in ceea ce port, indiferent de locul de unde am cumparat respectivele hainute.Te pup!

    RăspundețiȘtergere

Recent Post