In masti impotriva caderii parului

TOP 5 masti naturale contra caderii parului

Dragele mele,

Va spuneam intr-unul din jurnalele mele de mamik despre noua mea problema: caderea parului. Desi ma asteptam la asta - am citit in toate cartile si in toate articolele de pe net ca asa o sa se intample dupa nastere , va spun sincer ca ma cam obisnuisem sa nu pierd nici un firicel , oricat de mult as fi incercat eu :)
Acum, nu exagerez cand va spun ca imi e groaza uneori sa imi spal parul, stiind cat o sa imi cada. Asa ca, m-am hotarat sa iau ceva masuri. Desi stiu ca totul este pe baza hormonala, incer sa combat si eu problema cum pot. 
Pentru ca imi administrez deja zilnic o doza de vitamine m-am gandit sa caut cateva masti naturale si sa le incerc. Stiu ca sunt lenesa si nu imi prea place sa le prepar, insa situatiile disperate cer masuri disperate, nu?
Iata ce am gasit:


  • Mască cu gaz
Chiar dacă primul instinct vă spune să strâmbaţi din nas, mai ales din cauza mirosului, când vine vorba de gaz, ar trebui să vă mai gândiţi. Gazul are un rol benefic asupra părului nostru şi orice mască tratament care îl conţine face adevărate minuni. Amestecaţi o lingură mare cu gaz, 2 gălbenuşuri de ou, o lingură de tinctură de urzică, o lingură de tinctură de ardei iute şi una cu tinctură de brusture. Amestecaţi toate ingredientele şi aplicaţi pe rădăcina părului proaspăt spălat şi umed. Acoperiţi capul cu o folie şi lăsaţi să acţioneze o oră. Foarte important este să nu puneţi mult gaz, să nu vă ardeţi pielea capului. Pentru rezultate folosiţi acest tratament cel puţin o lună. 



  • Ulei de ricin
Se ştie că uleiul de ricin face adevărate minuni pentru părul nostru. De aceea, nu ar trebui să vă lipsească din programul de îngrijire a părului. Amestecaţi o lingură de ulei de ricin, un gălbenuş de ou, o lingură de miere de albine, o lingură de usturoi pisat şi stors. Această soluţie se va aplica pe un păr bine spălat şi se va ţine pe cap cel puţin jumătate de oră, cu părul acoperit cu o folie de plastic. La sfârşit părul se spală foarte bine.


  • Mască pentru întreaga noapte

O altă reţetă la fel de eficientă, este cea cu usturoi şi ulei de măsline. Se pisează usturoiul, se amestecă cu ulei de măsline, după care se strecoară printr-un tifon şi se unge părul, la rădăcină. Soluţia obţinută poate fii ţinută toată noaptea. Dimineaţa se spală bine şi se clăteşte.



  • Mască leave in
Amestecaţi o lingură de ulei de măsline, o lingură de ulei de floarea soarelui, un flacon de ulei de ricin, zeama de la o jumătate de lămăie (strecurată printr-un tifon), o jumătate de sticluţă de vitamina A uleioasă, două fiole de vitamina E. Se amestecă bine şi se pune tot conţinutul într-un recipient spray. Se pulverizează, după fiecare spălare, când părul este curat şi uscat. Această mască poate fi folosită mereu şi este ideală pentru părul uscat. Important este să nu pulverizaţi prea mult, astfel evitaţi îngrăşarea părului.


  • Vitamine pentru păr
Se amesteca o lingură de ulei de măsline, două linguri de suc proaspăt de morcovi, 30 picături de vitamina A uleioasă, o fiolă de vitamina E, zeama de la o jumătate de portocală. Se amestecă, apoi se aplică masca pe păr lăsând să acţioneze cel puţin o jumătate de oră. Se spală părul cu şampon. 


Cautand ceva produse cosmetice pentru aceeasi problema, mi-am adus aminte de magazinul Dacic Cool. Vazusem acolo lotiunea CHEL sTOP de la Hofigal , asa ca am vrut sa vad ce altceva mai putem gasi acolo si ce preturi sunt.



Lotiunea contra caderii parului Chel Stop 200ml - Hofigal de care va spuneam, o gasiti AICI la 14.88 ron.
 


Ser-tratament impotriva caderii parului Capilar+ Gerocossen

  -il gasiti AICI  la 32.12 ron




Am mai gasit si cateva produse Gerovital, pe baza de petrol si nu numai care promit o scadere semnificativa a firelor de par cazute. Am mai avut cateva incercari cu produsele lor (dar nu aceasta gama) si nu am fost foarte multumita. Poate o sa incerc inca o data, o fi gama asta mai reusita? Gasiti produsele si detalii despre ele AICI.

Un articol destul de bine scris , cu mai multe retete gasiti si AICI.

Deocamdata o sa imi rezerv ceva timp studierii produselor de pe  www.elemental.eu   . Vroiam de mult sa fac asta, uite ca acum am un motiv tare tare bun- nu am in casa decat ulei de masline, de palmier, de argan si de sambure de strugure. Am o lista luunga luunga de alte produse pe care vreau sa le comand- trebuie doar sa ma cumpatez:)

Nu stiu insa de unde as putea sa imi cumpar gaz/petrol. Habar nu am..

Voi? ce puteti sa imi recomandati? Ce produse/masti stiti ca au rezultate. Chiar am nevoie de ajutorul vostru, pe cuvant!

Pupici!  


Related Articles

12 comentarii:

  1. foarte util,draga mea. as mai recomanda o exfoliere cu sare mai grunjoasa direct pe parul umed murdar si apoi spalat normal[ca un masaj].intareste incredibil si arata excelent.te pup,mamica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hey, multumesc tare tare mult pentru sfat. Nu l-am mai intalnit pe nicaieri deci e superbinevenit. Si, foarte important pentru mine, pare si un lucru foarte usor de facut. Deci, trebuie incercat, am zis.
      Multumesc inca o data!:)

      Ștergere
  2. am avut si eu aceeasi problema , imi cadea parul la modul serios , si aceeasi oroare aveam si eu inainte de orice baie . in august anul trecut am gasit un produs care m-a ajutat foarte mult . masti mi-am facut si eu o gramada , de la ulei de masline , oua , pana la vitamine . si am ajuns intr-un final la .. petrol :) acesta din urma chiar mi-a rezolvat problema . poate tu nu o sa-l poti folosi din cauza micutei , pt ca miroase in toata casa dupa ce il aplici in par , dar iti recomand celalalt produs , il caut acum pe net :) am gasit :) http://www.sanatatecuplante.ro/magazin-produse-naturiste/tincturi/587-tinctura-impotriva-caderii-parului.html il poti incerca , nici nu e scump , dar e eficient . bafta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Offf, sti ca nu ma gandisem la aspectul mirosului in ceea ce priveste petrolul?
      Sper totusi ca o sa il pot folosi, ,atunci cand iasa taticul ma plimbare cu micutza mea, mai ales ca se intinde de fiecare data si nu ajunge acasa inainte de 3 ore:)
      multumesc pt recomandare, sa sti ca o sa o incerc.
      te pup

      Ștergere
  3. m-am confruntat si eu cu aceasta problema groznica si credema ca nici nu a zis ca raman cheala la cat fire gaseam pe perna ,pe perie , pe pres cand aspiram ,peste tot am luat ceva vitamine ptr par de la farmacie si un sampon special anticadere cu aloe vera si sunt multumita la extrem .

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-e teama de ce o sa urmeze, dupa ce ca am parul rar sa-mi mai si cada cu tonele :(. Acum chiar nu mai stiu ce inseamna sa-ti cada parul, foarte rar gasesc cate un fir pe undeva si ala pare mai mult rupt decat cazut.
    Tot sper ca voi fi norocoasa si nu voi avea problema asta :(.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ooof tu scumpa mea, tare mult mi-as dori ca macar tu sa scapi de cosmarul asta. Asa eram si eu, nu mi-a cazut mai deloc pe perioada sarcinii. desi stiam ce o sa urmeze, am fost optimista si am sperat la mai bine. dar ..eu am ghinion, se pare. Poate o sa fie mai bine la tyine, poate vei fi norocoasa:)Va pupacesc!

      Ștergere
  5. Pot sa-ti spun ca eu am incercat lotiunea Chel stop impreuna cu samponul moale vegetal de la hofigal si nu am simtit absolut nicio diferenta, imi cade parul la fel de mult. Daca nu ma spal la 2 zile mi se ingrasa parul si incepe sa-mi cada foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Ionela!
      ooof, zici ca nu a avut nici o reactie pozitiv la tine? pfff, sa sti ca am citit diverse opinii...poate depinde de fiecare. Mie imi cade oricum, si dupa baie daca nu il prind, intr-o ora umplu casa cu fire de par lungi si negre :(

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. ooo da, dar cantitatea pe care o am eu in casa este infima:)))trebuie sa fac ceva cumparaturi, e imperios necesar! :))) pup!

      Ștergere

Recent Post