In giveaway la roche posay

Despre pielea sensibila - sensibilitati pentru sensibile : fondul de ten Toleriane Teint La Roche Posay

Dragele mele,


Cred ca sunteti si voi de acord cu mine atunci cand spun ca traim intr-o lume total diferita fata de cea in care au trait mamele sau bunicile noastre. 
Tot mai multe femei se plâng că au o piele sensibilă şi că suferă de roşeaţă, iritaţii sau inflamarea tenului. Unele persoane se nasc cu o astfel de piele sunt sigura de asta , insa multe dintre noi o capătă pe parcursul vieţii din cauză că folosesc produse cosmetice neadecvate sau de ce nu,poluarea, stresul,oboseala  sau dieta haotică sunt alţi factori care contribuie la transformarea tenului nostru, zi de zi.

 Pielea sensibila este o piele foarte subtire sau cu o textura foarte fina, si reactioneaza imediat atat la caldura cat si la frig. Tenul sensibil este de cele mai multe ori uscat, delicat si predispus reactiilor alergice, deoarece are o toleranta scazuta atat la anumite ingrediente chimice cat si la conditiile de mediu.Schimbarite drastice de temperatura, anumite compusi chimici (care se gasesc in cosmetice si produsele de intretinere) pot cauza iritatii ce se manifesta prin pete, roseata, zone in care vasele de sange devin proeminente. 
Povestea aceasta cu pielea sensibila mie mi se parea ceva atat de indepartat de ceea ce incat nu i-am dat foarte multa importanta...pana de curand.
Dupa cum stiti si voi, corpul si implicit tenul meu au trecut prin cateva schimbari odata cu odiseea venirii pe lume a micutzei mele, schimbari  destul de putin placute. Printre acestea este si un ten mult mai sensibil decat pana acum. Daca anul trecut pe vremea acesta ma luptam cu acneea aparuta ca urmare a renuntarii la pastilele anticonceptionale, acum uite ca m-am pricposit cu o minunatie de ten sensibil. De fapt, daca ar trebui sa imi descriu tenul cat mai bine as spune ca este un ten mixt , cu tendinţă de îngrăşare în zona T, pori vizibili (doar în zona pomeţilor şi a nasului) si cu o uşoară tendinţă acneică. Nu suna prea bine, nu-i asa?
Revenind, cum se poate descrie cel mai bine un ten sensibil? Acesta are particularitatea de a reacționa rapid și mai puternic decât o piele normală.  Factorii cei mai puternici care ne pot influența sunt: frigul, căldura, poluarea, stresul, oboseala, emoțiile precum și fumatul, alimentația.

  Daca e sa descriu senzatiile neplacute cauzate de tenul meu sensibil as spune:
senzații de întidere a pielii, de înțepături, de arsuri. Uneori apar si semne vizibile, cum ar fi uscăciune cutanată, roșeață difuză, descuamare fină, cuperoza.


Dupa ce am studiat "problema" si am intrebat in stanga -dreapta persoane care detin mai multe informatii despre acest domeniu  decat mine pot spune ca am aflat cateva notiuni importante despre ingrijirea unui astfel de ten, cum ar fi:
  • folosirea intotdeauna a produselor cu protectie solara
  • produsele trebuie să fie hipoalergenice, fără coloranți, alcool ,parfum și fără parabeni
  • alegerea unui demachiant care să nu conţină substanţe iritante sau care usucă pielea (alcool sau parfum). Loţiunile micelare sunt foarte potrivite pentru demachierea de dimineaţă şi de seară. 
  •  o dieta echilibrata (consumul de fructe si legume ajuta pielea sa ramana fina si supla. De fapt, alimentele bogate in vitamina E si C sunt bune pentru sanatatea pielii si datorita sursei excelente de antioxidanti pe care o contin)
  • o hidratare corespunzatoare a tenului
  • respectarea  termenului de valabilitate al fiecarui produs in parte, optarea pentru recipiente cu pompita, pastrarea produselor de machiaj in locuri mai intunecate si lipsite de umezeala+ curetarea regulata a  pensulelor de machiaj.
 Ca veni vorba despre machiaj, este clar ca nu se renunta la acesta nici in acest caz. Trebuie doar sa alegem  produse de machiaj si ingrijire special concepute pentru a ameliora aceasta hipersensibilitate. Ar fi un lucru putin deplasat ca noi toate fetele cu tenul sensibil sa nu ne mai machiem ... si sa nu mai folosim produsele de make up preferate.
Totusi , unul dintre cele mai importante dintre acestea este fondul de ten, nu-i asa? Intr-o lume ideale, el acopera toate probleme spuse anterior si cel mai minunat, incearca sa nu provoace nimic altceva .
Intr-unul dintre articolele de zilele trecute , frumoasa Katynel ne facea cunostiinta cu noul fond de ten spuma Toleriane Teint Mattifying Mousse- La Roche Posay.

 Toleriane Teint este prima gamă de fond de ten care controlează reacţiile pielii sensibile pentru a oferi confort, dar şi un machiaj rezistent pe parcursul întregii zile.
Gama pentru tex mixt şi gras, Mattifying Mousse Foundation, are în compoziţie un ingredient activ, anti-sebum, pe bază de siliciu, numit Perlita, acesta având o putere de absorbţie de cinci ori mai mare decât cea a talcului. Cu ajutorul acestuia, tenul va rezista la transpiraţie în condiţii de umiditatate şi va avea un aspect matifiat pentru întreaga zi.
Eu v-am aratat descrierea variantei pentru ten mixt si gras, insa La Roche Posay ne ofera si varianta  hidratantă a lui Toleriane Teint, Hydrating Water-Cream Foundation.
 Acum spre bucuria noastra, Katynel ne ofera posibilitatea sa si incercam acest fond de ten miraculos prin acest CONCURS,-la care va invit si pe voi sa va inscrieti.
Eu m-am inscris, imi incerc norocul, poate o sa il pot testa. Ar fi primul fond de ten de acest timp folosit, atat ca si marca cat si textura. Eu personal am folosit pana acum doar produsele La Roche Posay pe baza de apa termala, de care am fost foarte multumita. Sunt sigura ca acest fond de ten ar face minuni pentru tenul meu -atat de incercat in aceasta perioada.

So, wish me luck..! 
 
 

Related Articles

4 comentarii:

  1. Bafta, draguto, sper sa castigi! Si mie mi-ar placea sa incerc fondul asta de ten, mi-au placut review-urile fetelor! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos scumpa mea. Sper si eu,vedem ce va fi. ...:) suntem optimisti:)

      Ștergere
  2. Multumim de articol :-*
    eu am un ten uscat-sensibil ...tare greU imi este cu el :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu multa placere draga mea. Sper sa fie de folos. In ceea ce priveste tenul sensibil... stiu si eu cat de aiurea poate fi...

      Ștergere

Recent Post