In style icon

STYLE ICON: Audrey Hepburn

Hubert de Givenchy o numea "un dar de sus", Mary Quant o descria drept "cea mai stilata femeie care a trait vreodata", iar Steven Spielberg o considera nici mai mult nici mai putin decat un inger. Cu o eleganta mereu actuala, nu exista nicio indoiala ca Audrey Hepburn este chintesenta stilului.


Nu se poate vorbi despre stilul lui Hepburn, fara a-l mentiona pe designerul francez Hubert de Givenchy, care i-a fost alaturi in majoritatea filmelor jucate. In 1952 acesta deschide primul sau atelier la Paris, in care Audrey paseste pentru prima oara un an mai tarziu. De aici avea actrita sa cumpere bluzele si rochiile cu gulere tip "barcuta" pentru filmul "Sabrina".
Audrey Hepburn a preferat sa poarte elemente vestimentare inedite prin simplitatea lor : pantalonii capri, balerini, bluza stramta pe gat, manecile trei sferturi, mica rochie
 neagra atat de rafinata si ochelarii de soare negri din 'Breakfast at Tiffany's', esarfa frumos legata in jurul gatului si trench-ul, alaturi de poseta clasica purtata pe un lant stralucitor, mereu din pieleIntr-o emisiune a Barbarei Walters din 1989, Hepburn spunea: "Femeile pot arata ca Audrey Hepburn doar prinzandu-si parul, cumparand o pereche mare de ochelari si o rochita fara maneci".



Este usor de inteles de ce Hepburn a reusit sa-si impuna stilul asa de usor in aceeasi epoca cu actrite ca Marylin Monroe, Kim Novak si Grace Kelly, iar asta deoarece, spre deosebire de acestea, tinutele ei sunt universal accesibile.


Englezoiaca Audrey va ramane mereu un model de eleganta clasica cu un stil inconfundabil a’ la Breakfast at Tiffany’s. ( remember film AICI)
Eu recunosc, as putea sa ma imbrac in acest fel toata viata, insa as avea o problema cu pieptanatura… Cu toate ca ador cum arata cocurile ei si bretonul acela minuscul si cuminte, eu nu pot renunta la parul lasat pe spate. Dar cine stie, poate intr-o zi ma incumet si incerc si un coc stylish in stil Audrey.



Sincer, eu o ador . Nu ma mai satur sa privesc pozele cu ea, mi se pare de o frumusete rapitoare. Este simpla, eleganta si atat...de distinsa. Desavarsirea stilului, my point of view.

Petru cele care vor sa incerce acest look, am gasit un make-up tutorial, a la Audrey Hepburn, foarte bine realizat AICI
Ca si bonus, va arat o fotografie de la "intalnirea mea cu Audrey", mai 2010, Londra-Madame Tussauds



"Pentru ochi frumosi, cauta frumosul in ceilalti; pentru buze frumoase, rosteste doar vorbe bune; si pentru echilibru, mergi fiind constient ca nu vei fi niciodata singur."
                                                                                  Audrey Hepburn

Va pupacesc si va doresc tuturor o duminica frumoasa!

Later edit: sa imi fie cu iertare, se pare ca am uitat sa scriu sursa de unde am preluat informatiile , revista THE ONE

Related Articles

6 comentarii:

  1. Esti mai frumoasa decat ea, clar! ;))

    RăspundețiȘtergere
  2. eeeh...Federova...esti tu dragutza , ca de obicei! te puup, si saru'mana pt compliment!:*

    RăspundețiȘtergere
  3. Personal mie intotdeauna mi-a placut de ea! Naturala, dar cocheta in acelas timp! Simplitatea hainelor o facea diferita ...

    Si eu sunt de aceasi parere cu Federova! Mai mult de asta, te machezi ca ea!! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Stiu Ale ca tie iti place...:)
    zici tu ca ma machiez ca ea? pfff, si tu chiar ma vezi de aproape...all day :))deeci , te cred pe cuvant!
    pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Aaa, suna cunoscut?
    http://www.onemagazine.ro/people-party/cu-si-despre-vedete/articol-942618-audrey-hepburn-chintesenta-stilului

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ANONIM:)
    Desi ai incercat sa fi putin ironic/ironica..am inteles mesajul tau. Poate daca ai fi fost putin mai atent/ atenta ...i fi observat o diferenta subtila de nuante side incadrare in text ( lucru care indica un citat) . Greseala mea a fost ca am omis sa spun sursa.. eram si eu la inceput, cred ca imi poate fi iertat, nu?
    Oricum, mi se parea mai fair sa iti spui macar prenumele..nu?
    O zi frumoasa..si multumesc pt atentionare!:)

    RăspundețiȘtergere

Recent Post