In Retzeta ZiLei

Retzeta ZiLei: Tarta de Cartofi (cu smanatana ,bacon si ou)

Acum cateva zile, intr-o clipa in care mamarutza mea dormea...ma uitam pe Instagram la postarile blogaritelor mele preferate. Mi-a atras atentia o poza a Cristinei, cu o tarta care arata ataaaat de bine...asa ca am cautat reteta pe blog.
Dar fiind faptul ca imi place sa incerc mancaruri noi (in masura in care sunt destul de simple si nu imi dau batai de cap)m-am hotarat sa o incerc si eu.

Ingrediente:
6 cartofi medii
1 ceapa rosie
3 oua
200 g de smantana
300 g de bacon sau slanina afumata sau carnat (fiecare ce vrea
150g de faina
4 linguri de ulei de floarea soarelui
sare,piper, cimbru


Prima data punem cartofii la fiert pentru a optimiza timpul de gatire.
(fie intregi sau ii cureti si ii tai in cuburi.Eu i-am fiert intregi apoi i-am curatat si pasat)


In timpul in care fierb cartofii pregatim umplutura. Calim baconul tocat cubulete mici fara ulei(eu am ales aici bacon, slaninuta, salam pentru ca aveam cantitati mici din toate)
 Adaugam ceapa tocata marunt. Lasam pe foc 5 minute.
Punem sare,piper si cimbru.
Stingem focul  si amestecam compozitia cu smantana si cu ouale(amesecate anterior

Cand cartofii sunt gata se paseaza ca pentru piure. 
Se amesteca cu faina si cu uleiul.
Adaugam sare si piper daca este nevoie.  
Se ajunge la compozitia unui aluat. 
Il impartim in 2 bucati: o parte mai mare (2/3) si una mai mica (1/3). Intindem 2/3 din aluat intr-o foaie (daca este nevoie adaugati putina faina pe masa). Aranjam foaia intr-o tava unsa cu putin ulei. Turnam compozitia de ceapa,bacon,smantana peste aluat(mie mi-a iesit destul de lichida-nu va faceti griji, e ok asa)
 Intindem a doua foaie de aluat intr-un cerc cat marimea tavii si il punem peste umplutura(eu nu am reusit sa fac asta asa ca am facut cateva foi pe care le-am petecit la sfarsit-a iesit ok si asa)
Tarta se coace in cuptorul preincalzit la 180'C pentru circa 30-40 minute. 

Arata cam asa:


Related Articles

8 comentarii:

  1. Deliciosss!!!
    Vreau si eu:p
    Nu am incercat inca dar o sa tin minte reteta:)
    pup:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa sti ca este chiar delicioasa,merita incercata. Noi mai avem 2 portii...deci a fost un succes :) Pup si eu!

      Ștergere
  2. Si ce bine ar fi sa stii sa scrii corect.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna !
      Fiecare din articolele mele sunt scrise in graba iar mai apoi recitite si corectate. Nu este o scuza ci doar un detaliu. Suntem liberi sa alegem ce sa citim si ce nu...nu-i asa ?
      Oricum ,iti multumesc pentru vizita si pentru faptul ca m-ai atentionat.O sa corectez , ATAT CAT STIU ;) O seara minunata

      Ștergere
  3. Arata bine produsul final, poate am sa incerc si eu, sunt cam dezastru cand vine vorba despre retete mai complicate.Oare de ca Anonimul de mai sus, care stie sa critice, nu s-a semnat?!Curaj cat o gaina, ce ma enerveaza oamenii astia...Si oare la ce greseli se referea ca eu nu am gasit nimic...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca se referea la conjugarea verbelor "a petici", "a sti".

    RăspundețiȘtergere

Follow by Email

Recent Post