In Feeric Fashion Days 2013 FFD 2013 fundatia MITICHI

FFD->Day 2

Dragele mele,

Desi nu am fost prezenta, urmaresc cu interes Festivalul on line (btw, Alina Ceusean ne tine la curent pe contul de Instagram cu noutatile de aici->@alinaceusan) asa ca si azi va prezint pe scurt ceea ce s-a intamplat in orasul meu iubit.
Vremea nu tine cu noi, asa cum era in alti ani insa macar ieri am avut noroc si nu a plouat in timpul prezentarilor. Totusi, eu personal duc dorul caldurii ...deja.
Revenind, va spun ca ziua a debutat cu prezentarea Olimpiei Dobrota, in Muzeul Satului.Colecția Olimpiei se numește “Frenezia Cusăturilor Decorative” și întrunește elemente de inspirație etno, dantelă și pene. Fotografiile sunt marca Sebastian Marcovici- de altfel fotograful oficial al intregului festival.











 


“Frenezia Cusăturilor Decorative” este rezultatul unui studiu făcut asupra cusăturilor manuale decorative din arta tradițională românească. Ideea de bază a acestei colecții este o continuare în transpunerea vestimentară a costumului popular. Practic printre ținutele prezentate regăsim rochii și compleuri purtabile. Cromatica reunește paleta de culori alb, crem, bej, oranj, portocaliu, roșu bordo și negru. 
Mie personal mi-au placut multe dintre creatiile prezentate, mai ales ca se poate vedea foarte bine accentul traditional al lor. Stiti si voi ca eu iubesc portul popular romanesc, asa ca nu cred ca se putea altfel. Locatia aleasa face totul sa para mult mai autentic, iar faptul ca fetele au defilat desculte cred ca este o idee foooarte buna.

La ceas de seara, cand Sibiul isi schimba parca intreaga imagine, prezentarea Andrei Papuc de la Casa Artelor-Podul Minciunilor a incalzit putin atmosfera, putin mohorata din cauza vremii.
 Colecția „Hall of Fame” este colecția de licență a designerului iar piesele pot fi achiziționate și în magazinul “A for A” de pe strada Conrad Haas






Ei , ce spuneti?
Nu e Sibiul meu iubit motiv de mandrie?
Inca o data felicitari organizatorilor. Mi-a placut mult ceea ce am vazut pana acum...si din cate ii cunosc, totul o sa fie din ce in ce mai grandios. 

Pupici , update-uri pentru ziua de azi a festivalului -maine.
Pana atunci- pagina de Facebook -Feeric sau www.feeric.ro

Related Articles

1 comentarii:

Recent Post